İsmail Poçan

İsmail Poçan

STK toplantısında basın neden yoktu?

STK toplantısında basın neden yoktu?

Konya geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı.

Öğle saatlerinde Konya’ya gelen Erdoğan adeta bir dakika durmadı. Hem O hem Konya dolu dolu bir gün geçirdi. Basın mensubu olarak bizde Kapu Camii, Valilik, Kılıçarslan Meydanı, Büyükşehir Belediyesi, Meram Belediyesi ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı takip ettik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son olarak ta Konya Valiliği’nin organize ettiği Konya’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Onu takip edemedik ama… Davetli değildik, çünkü…

Cumhurbaşkanı ile STK’lar buluştu. Kim STK kim değil? Kim niye davet edildi, kim niye davet edilmedi tartışmaları damga vurdu buluşmaya… Başka hiçbir şey değil…

Sözde STK buluşması ama STK derken bunun ölçüsünü sadece ben değil, hiç kimse anlamamış Konya’da. Bunu paylaşımlardan anlıyoruz… Zaten STK deyince aklıma hep Sticker geliyor benim. Yani etiket…  Hatta fiyat etiketi… Sanki onun kısaltması gibi… Öyle olmasa bile bence bundan sonra böyle olsun, “cuk” diye oturdu bu tanım çünkü…

Ha birde o yemeğe katılanların bir kısmı Ankaralı bürokratlar diğer büyük bir kısmı Konyalı bürokratlar. Çoğunluğu kamu görevlileri oluşturuyor yani.

Her neyse, konumuza döneyim;

Konya’daki belli başlı STK’lar mı, yoksa arasından seçilmiş olanlar mı davet edildi?

Tamam STK’lar çağrıldı, Peki televizyonlar birer STK’mıdır?

Sorduğumuz da öğreniyoruz ki Konya’daki basın örgütleri ve 4 yerel televizyonun sahibinin dışında basından davetli yoktu. Kriter böyleymiş.

Ayrıca Konya’da dört televizyon varmış bizim de haberimiz oldu bu sayede! Biz iki sanıyorduk!

Cumhurbaşkanının bu toplantısı tarihe bir not olarak bile düşülmedi bu yüzden. Eksik kalmadı

mı şimdi?

Sabahtan akşama kadar koşturmaca ile takip ettiğimiz Cumhurbaşkanımızı bizde oturup dinlemek isterdik. Bilgilenme ve bilgilendirme görevini bir gazeteciden daha iyi kim yapabilir ki? Ama yine o duvar çıktı karşımıza. Gazetecinin orada olmaya hakkı mı yok?

Hadi basın mensubu olarak kendimizi geçiyoruz. Kurumuma da davet yoktu. Orada olması gerektiğini düşündüğüm Gazeteci abilerimde yoktu. Çünkü bir hafta boyunca bu ziyaretin amacına ulaşması için, yeterli kalabalığın toplanması için ve sorunsuz bir gün yaşansın diye devlet yetkilileri kadar uğraştılar, yazılar yazdılar… Cumhurbaşkanı ile karşılaşmaları o yazarların Konya için bir kazanım olmaz mıydı? Sahi ne kadar zamandır karşı karşıya getirilmiyorlar ki? 

Belki de en iyisi bir dernek kurmak. Gazeteci arkadaşlara çağrım her birimiz ayrı bir dernek ayrı bir STK kuralım. Tüm STK’cılardan daha iyi işler bile çıkarırız biz boş zamanlarımızda… Hem de Cumhurbaşkanıyla karşılaşmamız daha rahat olur…

Cumhurbaşkanı ile görüşmek ve dinlemek için illa dernek kurmak gerekiyor, duyurulur…

Ortada zaten STK’da yok. Cumhurbaşkanlığı güvenlik birimleri ölçü koymuş olabilir, güvenlik tedbirleri olabilir.

Ama o toplantıyı en önde takip etmeyi hak edenler sabahtan akşama kadar bin bir güçlükle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı takip edenlerdir.

Valiliğinde bunun farkında olmasını umardık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR