STK’lar ‘yatırım paketini’ değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da bir araya geldiği sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yatırım paketinin yatırımcıları bölgeye çekeceğini belirtti.
STK’lar ‘yatırım paketini’ değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım'ın dün akşam yemeğinde bir araya geldiği Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, açıklanan "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi" paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Otel çıkışında İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, yatırım destek hamlesini beklediklerini belirterek, "Darbe girişimi nedeniyle ertelenen bir programdı. Hükümet her zamanki gibi bölgemize yine pozitif bir ayrımcılık gösterdi. Fabrikaların açılışı, Sur'un yeniden yapılandırılması. Evi yıkılan insanlara ev yapılması bunlar olumlu şeyler. Bunun tapusu olmayan insanları da kapsamasını diliyoruz. Yatırım destek hamlesinin yatırımcıları tekrar buraya çekeceğini düşünüyoruz. İnşallah bu yatırımlar devam eder" dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu ise Başbakanın Diyarbakır'a gelişinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğinden bu yana üçüncü defa ilimizi ziyaret etmesi Diyarbakır halkı tarafından ilgiyle karşılanmıştır. Özellikle ilimize yapılan yatırımlar tabi ki bölge halkı tarafından beklenen bir durumdur. Bakanlarla beraber bölgeye olan hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu tür yatırımlar yıllarca arzulanan ve beklenen yatırımlardı. 2000'den önceki yıllara baktığımızda ciddi anlamda sıkıntıların olduğu bir dönemdi. Sonrasında gerek ülkemizde, gerek bölgemizde ve gerekse ilimizde ciddi anlamda yatırımların olması sevindirici. Bunlar yeterli midir tabii ki yetmez. Bu noktada birçok yatırımın yapılması lazım. Kalkınma noktasında birçok yatırımın yapılması lazım. Sağlık-Sen olarak bizi en çok sevindiren konulardan biri de sağlık noktasında hastanelerin yapılması, sayısının arttırılmasıdır. Bir Diyarbakırlı olarak bölge yatırımını en çok arzulayan ve en çok takip eden STK'lardan biriyiz. Bölge zaman zaman sıkıntılar yaşamaktadır. Malum olaylar bölge halkını tedirgin etmektedir. Sıkıntıya sokmaktadır. Herkes şunu bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Hiçbir zaman hiçbir şekilde hiçbir güce, hiçbir terör örgütüne boyun eğmemiştir ve eğmeyecek de. Biz bu birlik ve beraberlik içerisinde en iyi şekilde devletimizle varız."

STK’lar ‘yatırım paketini’ değerlendirdi

STK’lar ‘yatırım paketini’ değerlendirdi

Kaynak: