“Stokçulara ve vurgunculara geçit vermeyeceğiz”

Konya’da kurulan 67 pazarın Tanzim Satış Noktaları’ndaki fiyatlardan daha düşük olarak Konya halkına hizmet vereceğinin altını çizen Yasin Aktaş, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stokçulara ve yüksek fiyatlardan nemalanan vurgunculara karşı başlattı
“Stokçulara ve vurgunculara geçit vermeyeceğiz”

Konya’da kurulan 67 pazarın Tanzim Satış Noktaları’ndaki fiyatlardan daha düşük olarak Konya halkına hizmet vereceğinin altını çizen Yasin Aktaş, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stokçulara ve yüksek fiyatlardan nemalanan vurgunculara karşı başlattığı mücadeleye sonuna kadar destek veriyoruz. Stokçulara ve vurgunculara geçit vermeyeceğiz” dedi.

vurguncu-2.jpg

Konya Pazarcılar Odası’nın her zaman devletin ve milletin yanında olduklarını aktaran Konya Pazarcılar Odası Yasin Aktaş, “Tüketicinin mağduriyeti bizim de mağduriyetimizdir. Bilinmelidir ki bin 400’den fazla üyesi bulunan Konya Pazarcılar Odası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stokçulara ve yüksek fiyatlardan nemalanan vurgunculara karşı başlattığı mücadeleye sonuna kadar destek veriyoruz. Stokçuluk yaparak ve dolar kurunu bahane ederek milletimizin sırtından servetine servet katanlar ve haksız kazanç sağlayanlar mutlaka hesap vermelidir. Hükümetimiz, meyve ve sebze fiyatlarını düşürmek için İstanbul ve Ankara’da Tanzim Satış Noktaları kurulmasını kararlaştırdı. Bildiğiniz gibi bu noktalarda da satışlar başladı. Öncelikle bu konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ile bir araya geldik. O toplantıda da açık yüreklilikle dile getirdiğimiz bir konuyu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Konya Pazarcılar Odası olarak, ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu sürece destek olmak, bizi içeride ve dışarıda karıştırmak isteyen hainlere inat diyoruz ki; biz sonuna kadar devletimizin ve milletimizin yanındayız. Pazarcılar olarak bu oyunu bozmaya kararlıyız” diye konuştu.

“PAZARCILAR OLARAK TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYDUK”

Konya’da kurulan 67 pazardaki fiyatların Tanzim Satış Noktaları’ndaki fiyatlardan daha düşük olarak Konya halkına hizmet vereceğinin altını çizen Aktaş, “Bizim asla çok para kazanmak gibi bir derdimiz yok.  Bu geçiş döneminde para kazanmak şöyle dursun, zarar edeceğiz. Ama milletimizi vampir gibi emen stokçulara ve vurgunculara geçit vermeyeceğiz. Pazarcılar olarak hepimiz taşın altına elimizi koyduk. Zira biz oyunu görüyoruz ve başka Türkiye yok diyoruz. Konyalılar, her gün kentin farklı bölgelerinde kurulan ve sayıları 6 ile 9 arasında değişen semt pazarlarında kaliteli ürünleri uygun fiyatlara alabilirler. Pazardaki fiyatların daha da aşağı çekilmesi talebimiz ise KDV oranlarının yeniden düzenlenmesi. Pazarcı esnafının üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi demek, pazardaki etiketlerin daha da aşağıya çekilmesi demektir” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZI PAZARLARA ÇAĞIRIYORUZ”

Fırsatçılara göz açtırmamak için halden alınan ürünlerin alınan fiyata satıldığına dikkat çeken Aktaş, “Konya’da en büyük fırsatçılığı marketler yapıyor. Domates markette 9 liraya satılırken aynı domates pazarda 3 liradan satılıyor. Ürünlerimizi gerekirse halden almadan yerinden alarak maliyeti düşüreceğiz. Böylelikle fiyatlar daha da düşecektir. Halkımızı pazarlarımıza çağırıyoruz. Ürünlerimizi pazarlara günlük gelir ve günlük olarak satılır. Yarına ürün kalmaz. Ancak marketlerde ürünler 4-5 gün raflarda bekliyor. Türkiye’de en ucuz meyve ve sebze Konya’da satılıyor” diyerek sözlerine son verdi.

YİĞİT BERKAY ÇOPUR/YENİ HABER GAZETESİ