Stoltenberg: Ukrayna'ya kapsamlı yardım paketi sağlayacağız

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Ukrayna'ya, savunma ve güvenlik sistemlerini daha etkili hale getirmesi için kapsamlı yardım paketi sağlayacağız." dedi.
Stoltenberg: Ukrayna'ya kapsamlı yardım paketi sağlayacağız

NATO üyesi 28 ülke ve ortak ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren zirvenin 2'nci gününde, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, NATO-Ukrayna Komisyonu Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda, Ukrayna'daki güvenlik durumunu ele aldıklarını belirten Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi.

Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı ilhakını tanımadıklarını ve Ukrayna'nın doğusunda yarattığı kasıtlı istikrarsızlığı kınadıklarını ifade eden Stoltenberg, Rusya'ya Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılara siyasi, askeri ve maddi destek sağlamaya son vermesi çağrısında bulundu.

Bütün tarafları Minsk Antlaşması'na uymaya davet eden NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Ukrayna'ya savunma ve güvenlik sistemlerini daha etkili hale getirmek için kapsamlı yardım paketi sağlayacağız." dedi.

Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın NATO üyeliğinin ise şu anda gündemde olan bir konu olmadığını da kaydetti.