Strazburg'da Türk STK'lardan Fransız basınına kınama

Strazburg Türk STK Birliği, Avrupa Basın Kulübü önünde FETÖ'nün darbe girişimi ve demokrasi nöbetleri konularında Fransız medyasının yanlı tutumunu ve sessizliğini kınadı.
Strazburg'da Türk STK'lardan Fransız basınına kınama

Aralarında UETD, Cojep France ve Milli Görüş'ün de bulunduğu 11 STK’nın oluşturduğu Darbeye Karşı Demokrasi Platformu yöneticileri,  Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasında yaptıkları yanlı yayınlar ve demokrasi nöbetlerine karşı sessiz tutumu nedeniyle Fransız medyasını kınadı.

Darbeye Karşı Demokrasi Platformu yöneticileri, Strazburg Avrupa Basın Kulübü önünde basın açıklaması yaparak Fransız medyasını eleştirdi.

Etkinliğine Türkler bayrak ve sloganlarla destek verdi.

"Türkiye’de darbe girişimi, 246 ölü, 1500 yaralı, Fransız medyası sessiz", "DAEŞ, FETÖ, PKK, PYD, hepsi terörist", "Darbeye hayır, demokrasiye evet", "Hayır, Erdoğan kaçmadı, halkıyla birlikteydi" gibi dövizler taşıyan protestocular, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren sloganlar attı.

Platform adına açıklamalarda bulunan Cojep France Başkanı Kadir Güzle, "Fransa’da yaşayan Türk toplumu olarak, darbe girişimini en güçlü bir şekilde kınıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde darbelere ve darbecilere karşı tavrımızı 15 Temmuz gecesinden itibaren ortaya koyduk. Demokrasiye ve seçimle göreve gelen bir yönetime karşı işlenen bu tür bir suça karşı dünyanın her tarafından tepki verilmesi gerektiğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı. Güzle, Strasbourg STK Birliği olarak Türkiye hakkında Fransa’da ortaya atılan çarpıtmalara, yanlı haberlere de tepki göstermeye devam edeceklerini belirterek, “Türk STK Birliği olarak ana vatanımız hakkındaki karalayıcı ve hedef gösterici tavrı kabul etmiyoruz, şimdiye kadar karşısında durduk, bundan sonra da belli amaçlarla yapılan bu tür yayınlara karşı sessiz kalmayacağız.” dedi.

Darbeye Karşı Demokrasi Platformu yöneticileri, benzer protesto ve basın açıklamalarının gelecek günlerde Fransa’nın birçok şehrinde düzenleneceğini belirtti.