SÜ akademisyenlerinden Beyşehir'e gezi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyeleri, Beyşehir Gölü'nü gezerek incelemelerde bulundu.
SÜ akademisyenlerinden Beyşehir'e gezi

Doç. Dr. Hüseyin Muşmal’ın rehberlik ettiği organizasyon kapsamında Beyşehir’i gezen akademisyenlerin ilk ziyaret durağı tarihi Eflatunpınar Anıtı oldu.

Burada mekanın tarihçesi ile ilgili bilgi alışverişinde bulunan heyet, ardından Beyşehir Gölü etrafındaki bazı yerleşim merkezlerini de ziyaret etti.

Beyşehir Gölü etrafındaki turda tarihi Kubadabad Sarayları da ziyaret edilirken, burada geziye katılan akademisyenlere mekanın tarihçesi ile ilgili sunumlar yapıldı.

İbn-i Bibi’nin eserinde bahsettiği ve sarayın hemen yanından kaynayan ve göle dökülen Gençlik Pınarı’ndan su da içen akademisyenler, daha sonra Kurucuova Mahallesi’nde bir kahvehanede mahalle sakinleri ile sohbet etti.

Mahallenin sokaklarını inceleyen akademisyenlere yerleşim biriminin ekonomisi ve sosyal durumu hakkında bilgiler aktarıldı. Akademisyenlerin Beyşehir Gölü etrafı turu, Beyşehir kent merkezinden grup vaktinin izlenmesinin ardından son buldu.

Geziye, SÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Gür, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alaattin Aköz, 8 profesör, 5 doçent, 7 yardımcı doçent ve 13 araştırma görevlisi katıldı.