SÜ İslami İlimler Fakültesinde mezuniyet heyecanı

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı 3. Dönem Mezuniyet programını Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.
SÜ İslami İlimler Fakültesinde mezuniyet heyecanı

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı 3. Dönem Mezuniyet programını dün gerçekleştirildi. Birisi Azerbaycanlı bir diğeri de Suriyeli olmak üzere toplam 150 öğrenci mezun olarak diplomalarını aldı.

Kalabalık bir öğrenci ve veli topluluğunun iştirak ettiği mezuniyet programında İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, başta mezun olan öğrenciler olmak üzere, veliler ve akademik kadroya yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

Değerli Misafirlerimiz

İslami İlimler Fakülteleri, ülkemizde din eğitimini ve din hizmetlerini yürütecek kadroları yetiştirmekte, aynı zamanda araştırma faaliyetleri yürütmekte, toplumda doğru din anlayışının oluşmasında önemli katkılar sunmaktadır.

Bu açıdan İslami İlimler Fakültemiz, milletimizin dini ve kültürel hayatının şekillenmesinde, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesinde ve toplumun kalkınmasında önemli bir yere sahiptir.

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültemiz 27 Ağustos 2015 tarihinde kurulmuş olup 2017 tarihinden itibaren de öğrenci almaya başlamıştır. Hızlı bir gelişme kaydeden fakültemiz dört yıllıktır. An itibariyle 50 Öğretim üyesine ulaşmış güçlü kadrosu, 750 öğrencisiyle Türkiye’mizin ve Konya’mızın parmakla gösterilen başarılı bir fakültesidir. Öğrenci tercihleri bakımından ASBU İlahiyat Fakültesi’nden sonra 2. Sırada yer almamız bizim için gurur kaynağıdır. Yeni İslami İlimler Fakültesi inşaat binamız da hızla yükselmeye devam etmektedir.

islami-ilimler-fakultesinde-mezuniyet-heyecani.jpg

Sevgili Öğrencilerimiz!

Asrın felaketi diye isimlendirilen Kahramanmaraş merkezli büyük deprem sebebiyle bahar döneminde derslerimizi online olarak yaptık. Rabbim ülkemizi her türlü afetlerden korusun. Depremin olduğu günlerde üniversite ve fakülte olarak seferber olduk. Deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerimizle hızlı bir şekilde bağlantı kurmak suretiyle maddi ve manevi anlamda yanlarında olduk. Çok şükür, evleri yıkılan, enkaz altında kalan ve vefat eden öğrencimiz olmadı. Deprem felaketinde vefat eden vatandaşlarımıza Rabbimden rahmet diliyor, yaralılarımıza da âcil ve kâmil şifalar niyaz ediyorum.

Geleceğimizin Güvencesi Sevgili Gençler!

Her başlangıcın bir sonu vardır. Beklenen gün geldi. Dört yıldır ekilen tohumlar bugün başağa durmuştur. Eğitim kurumlarımızda yapılan mezuniyet programları hasat mevsimi gibidir. Sizler, dört yıl süren zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamladınız. Bugün burada, sizleri uğurlamanın hem hüznünü; hem de haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Artık sizler de bizlerin meslektaşları oldunuz. Bundan sonra her birinizi eğitim ordusunun bir neferi olarak, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatlarında görev almış olarak göreceğiz.

islami-ilimler-fakultesinde-mezuniyet-heyecani-001.jpg

Değerli Gençler

Selçuk üniversitesi marka bir üniversitemizdir. Bu sebeple SÜ İslami İlimler fakültesinden mezun olmak bir ayrıcalıktır. Bugün mezun ettiğimiz siz öğrencilerimiz meslek hayatınızda bu farklılığı daha iyi anlayacaksınız. Şu anda İslami İlimler Fakültemiz uluslararası bir hüviyet kazanma yolunda adım adım ilerlemektedir. Fakültemizde; Kosova, İran, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Suriye, Afganistan, Çin Tayvan, Kamerun, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Batı Trakya ve Irak’tan misafir öğrencilerimiz eğitim görmektedir. Bugün itibariyle birisi Azerbaycanlı bir diğeri de Suriyeli olmak üzere toplam 150 öğrencimizi mezun ediyoruz. Ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olsun.

Saygıdeğer Velilerimiz,

Sizlerin bu mezuniyet törenindeki yeriniz ve katkınız çocuklarınız kadar değerlidir. Mezun olan öğrencilerimizin bu aşamaya gelmelerine katkı sunan siz değerli anne ve babalara ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum. Sizlerden dört yıl önce emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı öğretim elemanlarımızla birlikte; inanç ve davranış bütünlüğüne sahip, özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, yeterli düzeyde dini bilgiye sahip olan, ülkesini ve insanlarını seven bireyler olarak yetiştirmenin büyük mutluluk ve heyecanını duyuyoruz. İnşallah sizlerin güvenine layık olmuşuzdur. Cenab-ı Hak sizlere evlatlarınızın sağlık ve mutluluk içerisinde daha nice güzel mürüvvetlerini gösterisin.

Değerli Öğretim Üyesi Arkadaşlarım

Bu önemli günün en önemli mimarları olarak bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, güzel ahlak, fazilet ve dini bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan hep birlikte uğurluyoruz. Sizler onlara sadece bilgi vermekle kalmadınız aynı zamanda onlar için hayatları boyunca örnek alacakları bir model oldunuz. Öğrencilerimize gösterdiğiniz rehberlik, şefkat ve ilgi için sizlere bir kere daha çok teşekkür ediyorum.

Sevgili Öğrenciler,

İlahiyat mesleği, kutsal bir meslektir. Sizler, peygamberlerin varislerisiniz. İslami İlimler Fakültesi diplomasını almanız, sorumluluğunuzu bir kat daha artırmıştır. Sizler doğru dini/islami bilgiyi insanımıza ulaştıracaksınız. Sizlerin hizmet alanı, sadece 850 bin kilometre kare vatan toprağı değil, küresel ölçekte bütün bir yeryüzüdür. İlk emri “Oku” olan bir dinin mensupları olarak, ilim ve irfan meşalesini doğru bir şekilde tüm insanlığa ulaştırmak gibi bir sorumluluğumuz vardır.

Sevgili Mezunlarımız!

Ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz. Sizlerden, insanımızın beklentisi büyüktür. Sizler “öndersiniz”, her alanda içinde yaşadığınız toplumlara önderlik ve örneklik yapacaksınız. Doğrudan doğruya Kur’an’dan ve Hz. Peygamberin sünnetinden alıp ilhamı, asrın idrakine; mihraptan, kürsüden, minberden, televizyon ekranlarından, gazete köşelerinden, ilmi ve akademik dergilerden, sosyal medya mecralarından söyleteceksiniz, İslam’ı. Metodunuz: “Kolaylaştırın, zorlaştırmayın, müjdeleyin nefret ettirmeyin” Nebevi kavli olacaktır. Sizler, bütün faaliyetlerinizde “biz ayırmaya değil, birleştirmeye geldik” diyen Hz. Mevlana’nın birleştirici gönül dilini kullanacaksınız..

Hayatınızın temel felsefesi; adalet, dürüstlük, yardımlaşma, dayanışma, merhamet ve şefkat dini olan İslam’ı söz ve eylem planında yaşayarak örnek oluşturmak olmalıdır.

Sizler, oturmanızdan kalkmanıza, giyiminizden kuşamınıza, yemenizden içmenize, tüm insani ilişkilerinizde toplum için aranan ve kendisine benzemeye çalışılan model kişiler olmalısınız.

Vazifemiz, iyiliği yaymak ve kötülüklere firen olmaktır.

“İki günü birbirine eşit geçen aldanmıştır” buyuran Resul-i Ekrem’in uyarısına kulak vermek suretiyle sürekli kendinizi mesleki bilgilerle yenilemelisiniz.

Fakülte ile irtibatınızı kesmeyiniz.

Gündelik gelip geçici ham hayallere teslim olmayın, hakem kişiliğinizle, ilminizle, irfanınızla insanımızın gönlüne girmeye çalışınız.

Bu uğurda izlemeniz gereken metot, nur sakallı M. Akif’imizin şu mısralarında dile getirdiği hakikat olsun:

Allah’a dayan sa’ye sarıl hükmüne ram ol

Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol.

islami-ilimler-fakultesinde-mezuniyet-heyecani-002.jpg

Değerli Misafirler!

Sözlerime son verirken, mezuniyet programımızı şereflendiren başta değerli Rektörümüze, evlatlarının mürüvvetini görmek için buraya teşrif eden fedakâr velilerimize, hocalarımıza, misafirlerimize, mezuniyet programının düzenlenmesinde emeği geçen öğrencilerimize ve fakülte idaresine, bize bu imkânları sunan Üniversitemizin saygıdeğer yetkililerine huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum.

Sevgili öğrencilerim, sizleri çok seviyoruz.

Mezuniyetinizi tekrar tebrik ediyor, bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum.

Yolunuz ve Bahtınız açık olsun,

Allah yar ve yardımcınız olsun…

Allah’a emanet olunuz.

Etiketler :