Su kanalına değil portatif havuzlara koşacaklar

Su kanalına değil portatif havuzlara koşacaklar

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, okul bahçelerine portatif yüzme havuzları kurdu.

Kent merkezindeki 10 okulda kurulan 30 havuzla çocukların yaz aylarında serinlemek için su kanallarına giderek boğulma tehlikesi yaşaması yerine, okul bahçelerinde kurulan portatif yüzme havuzlarında güvenli şekilde serinlemeleri hedefleniyor.

Yüzme havuzları için kayıt yaptıran 5 bin öğrenci, havuzlarda hem eğleniyor hem de yüzme öğreniyorlar.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çocukların yaz döneminde özellikle su kanallarına girerek serinlemeleri sonucu üzücü olayların yaşandığını anımsattı.

Çocukların su kanallarına gitmek yerine kurdukları portatif havuzlarda güven içinde yüzmeleri ve eğlenmeleri için böyle bir çalışma yaptıklarını anlatan Mahçiçek, şunları söyledi:

"Yaz döneminde çocuklarımızın hem eğlence hem de yüzme havuzlarından istifade etmesi lazım. Bunların olmadığı yerlerde maalesef sulama kanallarına giriyor çocuklarımız. Her sene Kahramanmaraş da dahil çok sayıda çocuğumuz boğularak hayatını kaybediyor. Su kanallarına giren çocuklarımızın boğulmalarını önlemek ve gelişimlerinin sağlıklı olmasıyla birlikte güzel vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da havuzlarımızı getirdik. 10 okulumuzda toplamda 30 havuzumuz var. Bu havuzlarımızdan 5 bin öğrencimiz faydalanıyor."