SÜ Rektörü Prof. Dr. Gökbel'den Baltık ülkelerine işbirliği ziyareti

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Erasmus + Programı kapsamında uluslararası işbirliği anlaşmaları yapmak üzere Letonya, Estonya ve Litvanya’nın çeşitli yükseköğretim kurumlarına ziyaretlerde bulundu.
SÜ Rektörü Prof. Dr. Gökbel'den Baltık ülkelerine işbirliği ziyareti

Avrupa Komisyonu ve Ulusal Ajans tarafından da desteklenen ziyaretler kapsamında mevcut Erasmus anlaşmaları gözden geçirildi. Anlaşmalar kapsamına yeni programların dahil edilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Gökbel, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, Baltık ülkelerine yaptıkları ziyaretlerde Tallinn Health Care College, Latvia University of Agriculture, Liepaja University, Lithuania Business University of Applied Sciences, Kaunas University of Technology, University of Vilnius ve University of Turiba Üniversitelerine işbirliği görüşmelerinde bulunduklarını belirtti.

Ziyaret kapsamında uluslararası konferanslar, ortak projeler ve çeşitli alanlarda işbirliği yapma fırsatlarının öne çıktığını ifade eden Gökbel, şunları kaydetti:

"Görüşmelerde üst düzey karşılamanın ardından karşılıklı üniversite tanıtımları ve hangi alanlarda anlaşma yapılabileceği konularında görüş alışverişinde bulunduk. Erasmus + Programı kapsamında anlaşma portföyümüzü çeşitlendirmek amacıyla ziyarette bulunduğumuz üniversitelerde sağlık bilimleri, tıp, hukuk, ziraat, filoloji, ekonomi, işletme, fen bilimleri ve teknik bilimler başta olmak üzere birçok alanda anlaşma yapmak üzere mutabakata vardık. Bu ziyaretler, eski anlaşmaları geliştirmek ve yeni işbirliklerine zemin oluşturması açısından önem arz ediyor."