Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Şükür Hala Birlikte Konya’yız ve Ankara’daydık

Şükür Hala Birlikte Konya’yız ve Ankara’daydık

MÜSİAD Konya, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası birlikte bu yıl 9.sunu gerçekleştirdikleri “Birlikte Konya’yız, Ankara’daki Konyalı Bürokratlar İftar Programı”na bu senede katıldık.

Bu yıl başka hiçbir davete gitmemiş olan ben bu davete icabet ettim ve Ankara’ya gittim.

Programı takım kaptanımız Lokman Koyuncuoğlu ile Murat Çankırlı MÜSİAD, Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası adına organize ettiler.

Tabi az çok bu süreci takip eden birisi olarak şunu ifade edebilirim ki; organizasyonun planlanma süreci aslında işin en hengâmeli ve yorucu bölümünü oluşturur. Ama şunu ifade edeyim, biliyorum yoruldular ama iyi bir iş çıkardılar.

Organizenin profesyonelce hazırlandığı zaten ta baştan, Konya Garında belli oluyordu. Gara vardığınızda çok güzel bir kabul merkezi oluşturmuşlar, burada isminizi söylüyorsunuz ve size bir bilet veriliyor. Bilette giderken gelirken trende oturacağınız yer, Ankara’ya vardığınızda sizi taşıyacak aracın numarası, otele vardığınızda ise hangi masada oturacağınız ayrıntılı ve mükemmel bir şekilde ifade edilmiş.

Organizasyonun kusursuz olması için ciddi bir şekilde gayret sarfedilmiş. Bir profesyonel organizasyon şirketi yapmamış organizasyonu ama MÜSİAD, KTO, KSO, KTB iyi bir organizasyona imza attılar.  

Tabi bir de bizler için özel tren kiralanmış onu da belirtelim.

Neyse, bu kusursuz organizasyonda saatinde trenimiz hareket etti, ifade edilen tam saatte Ankara’ya vardık ve rahat bir şekilde otelde ikindi namazlarımızı kılabildik.

Salona girdiğimde en az, abartısız yazıyorum, 20 görevli, ellerinde listelerle misafirlere nerede oturmaları gerektiğini anlatıyorlardı, sağ olsun bir arkadaşımızda bize nerede oturacağımı gösterdi ve hiçbir sıkıntı olmadan kolayca yerimizi bulmuş olduk.

Bir de oturma düzeninde şöyle bir sistem takip etmişler, bir Konyalı Gazeteci, Ankara’dan bürokrat ya da siyasetteki etkin hemşerimiz ve yine bir ya da 2 tane Konyalı işadamı…

Ve tabi bu oturma düzeni kaynaşmayı da beraberinde getirdi.

Ben mesela değerli İş Adamımız Mehmet Ali Çelik ağabeyle birlikte oturdum. Masamızda 5 tane Ankaralı bürokrat hemşerimiz vardı.

Ahmet Tuta, Ali Bağcı, Adnan Akgöz, Ayhan Akgöz ve anneleri ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkan Yardımcısı olan ismini şu an için hatırlayamadığım bir hemşerimiz…

Tabi uzun uzun hemşerilerimizle sohbet etme olanağımız oldu, Konya’yı sordular biz de anlattık.

Mehmet Ali Çelik ağabeyle de uzun uzun sohbet ettik, Konya’yı konuştuk, siyaseti konuştuk. Belki bir gün onlardan da bahsederiz.

Neticede masa düzeni de gayet iyi olmuş.  

Konya milletvekillerinin nerede ise tamamı vardı. Kerim Özkul gecenin yıldız ismiydi diyebilirim. Filistin Dayanışma Grubu Başkanı ile birik de dört tane daha misafir milletvekili ile geldi Sayın Kerim Özkul otele.

Ahmet Sorgun Ağabey, Tahir Akyürek başkanımız, Sayın Valimiz Muammer Erol, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, yine geceye katılan Konya’mızın önemli isimleriydi.

Taşra ilçelerden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ile Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’da yine geceye katılanlar arasındaydı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli yoktu.

AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak’da geceye katılanlar arasındaydı. İsmini bahsetmem gereken başka isimler de var elbette, Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz bu isimlerden sadece ikisi.  

Ankara’daki önemli bürokratlarımızın tamamı vardı.

Bunlardan bazılarının isimlerini not aldım;  Hamdi Yıldırım, Faruk Özçelik, Mehmet Baykan, Naci Koru, Halil Etyemez, Ali Sarıkaya, Ziya Altunyaldız, Kemal Madenoğlu…

Hacı Bayram Veli Camiinin İmamı Ahmet Karalı gecede müthiş bir Kuran Ziyafeti sundu. Ahmet Hoca Erzurumluymuş ama sağ olsunlar Konyalıların gecesine onur verdiler. Bu arada Ankaralı hemşerilerimizden not, Ahmet Hoca namazları müthiş bir huşu ile kıldırıyormuş. Namaz hiç bitmesin istiyormuşsunuz. İlgilerine not olarak aktaralım.

Gecede tabi iki onur konuğu vardı, Ulaştırma ve Habercilik Bakanımız Lütfi Elvan ile Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu.

Oteldeki yemek, güzeldi, iftarlıklar gerçekten çok iyiydi. Ses sistemi, görüntü sistemi gibi konular ise tamamen kusursuz düşünülmüş. İklim Ajans olarak Yakup Barınlı da geceye yakışır, görsel ve sahne düzenlemesi ile tam not aldığını belirtelim.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek bir selamlama konuşması yaptı. Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası adına da her yıl bir isim bir konuşma yapıyor, o konuşmayı bu sene Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli yaptı…

Gerçekten çok güzel bir konuşma yaptı Uğur Bey…

Yarın işte hem bu konuşmadan, hem Lütfi Bey’in konuşmasından hem de Sayın Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasının satır aralarından bahsedeceğim…

Şunu da unutmadan yazayım, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KSO Başkanı Memiş Kütükçü, KTB Başkanı Uğur Kaleli trenin tamamındaki herkese “hoş geldin”, dediler ve sağ olsunlar hepimizle musafaha yaptılar.

Son not, gece gelirken de tam saatinde tren hareket etti, hiçbir aksaklık olmadan Konya’ya Şükürler olsun, dönüldü. Bu arada Konya’ya indiğimizde ise bizleri evlerimize iletecek araçlar Konya Garında bizi bekliyordu.

Dediğim gibi Allah nazardan saklasın, gerçekten tam profesyonelce tertip edilmiş bir geceyi böylece bu yıl da idrak etmiş olduk.

Ve Şükrettik, hala birlikte Konya’yız. 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR