Sulakyurt’ta 15 Temmuz Şehitlerini Unutmadı

Sulakyurt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Demokrasi Şehitlerini Anma" programı düzenlendi.
Sulakyurt’ta 15 Temmuz Şehitlerini Unutmadı

Sulakyurt Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Demokrasi Şehitlerini Anma" programı düzenlendi.

Demokrasi Şehitlerini Anma programına Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ, Belediye Başkanı İsmail Bildik,Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan programın açılış konuşması Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram tarafından yapıldı. Bayram konuşmasında, 15 Temmuzun Türk Tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ancak milletimizin onurlu ve vakur duruşu sayesinde bu kara gecenin bayrama dönüştüğünü ifade ederek, "Bize bu bayramı yaşatan, demokrasi zaferini kazandıran başta aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve milletimizi saygı ile anıyorum " dedi.

'Belgesel Yayınlandı'

Açılış konuşmalarının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti okunurken, 15 Temmuz gecesi yaşananları konu alan Tiyatro oyunu sergilendi. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz belgesel filmi yayınlandı.

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, "15 Temmuz bizlere 12 Eylül'ü hatırlattı. Mustafa Pehlivanoğlu gibi aslan yürekli kardeşlerimizin idama dimdik gidişini hatırlattı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşadığı işkenceleri hatırlattı. Merhum Başbuğumuzun sebepsiz yere özgürlüğünün elinden alındığını hatırlattı. Faili meçhulleri, suikastları, kayıp çocukları hatırlattı. Darbe yapan bir cuntacının kan donduran bir sağdan bir soldan sözlerini hatırlattı. Tüylerimiz diken diken oldu, o günler mi geliyor dedik. Hayır gelmeyecekti, gelmemeliydi, o halde yapılacak tek bir şey vardı, Türk'ün gücünü gösterme vaktiydi. Direndik, dikildik, pes etmedik, korkmadık, bu millet eğilmedi, ayrışmadı, karşı karşıya gelmedi, birleşti ve Türk'ün birleşince neler yapacağını, tarihte yaptıklarının tarihte kalamadığını gösterdi. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

'Avrupa ve ABD'den Destek Görmedik'

Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ ise, "15 Temmuz Demokrasimize indirilmeye çalışılan siyah bir perdedir. Milletimiz bu hain emelleri olan zihniyetin karşısına dikilmiş ve amaçlarına ulaşmalarını engellemiştir. Görüyoruz ki Avrupa ve Amerika gerekli destekleri vermemektedir. Terörist başını halen ülkemizin adaletine teslim etmemişlerdir. Bunların hepsini görüp, öğrencisinden, öğretmenine, işçisinden memuruna, emeklisinden, çiftçisine, köylüsünden milletin efendisinden, sosyetesine kadar çok çalışmalıyız. Ülkemizin yere düşmesini, bayrağının gönderden inmesini bekleyen o ülkelere karşı daha güçlü olabilmek için hiç durmadan çalışmalıyız. Anadolu'nun evlatları çok çalışarak bu ülkenin her bir kademesinde olmalı ki, en üst makamlarda devletimizi temsil etmeli ki bu hain şerler ülkemizin damarlarına sızamasın. Bunlar milletin iradesine ipotek koymaya çalıştılar. Ancak tarihten 1980'den, 1960'dan alacaklı olan milletimiz bu ipoteğe razı olmadı ve ülkesini, demokrasisini teslim etmedi. Bu programı organize eden Milli Eğitim Müdürüne şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatlmaları için gösterdikleri gayreti tebrik ediyorum." dedi.

Sulakyurt’ta 15 Temmuz Şehitlerini Unutmadı

Sulakyurt’ta 15 Temmuz Şehitlerini Unutmadı

Kaynak: