Sultanahmet minarelerinde Türk bayrağı dalgalandı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için Yenikapı Miting Alanı'na gerçekleştirildi.
Sultanahmet minarelerinde Türk bayrağı dalgalandı

Yenikapı'daki miting için hazırlıkların tamamlanmasının ardından vatandaşlar, arama noktalarından geçerek miting alanına geldi. Güvenlik noktalarından geçen vatandaşlara, İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri, şapka ve bayrak dağıtıldı. Yenikapı Miting Alanı'na Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları asıldı.

Miting alanı ve çevresinde, özel harekatın da destek verdiği polis ekipleri, dedektör köpekler ve havadan 2 helikopterle güvenliği sağladı.

Basın ve engelliler için platform oluşturulan miting alanında, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile su dağıtım noktaları yer aldı.

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanlığı personelince, darbe girişimin ardından her akşam Millet Camisinin minarelerinden dalgalandırılan Türk bayrağı, Yenikapı'daki miting boyunca Sultanahmet Camisinin minarelerini süsledi.