Sultanbeyli’de kültür ve sanat sezonu açıldı

Sultanbeyli Belediyesi, kültür ve sanat sezonunun açılışnı "Darbeye Direnen Şiirlerle" gerçekleştirdi.
Sultanbeyli’de kültür ve sanat sezonu açıldı

Sultanbeyli Belediyesi, kültür ve sanat sezonunun açılışnı "Darbeye Direnen Şiirlerle" gerçekleştirdi. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Kültür-sanat sezonu boyunca düzenlediğimiz programlarımızda önem verdiğimiz birinci husus, etkinliklerimizin değerlerimizi, kültürümüzü yansıtmasıdır ve gençlerimizin bu değerlerle yetişmesine yardımcı olmaktır" dedi.

Sultanbeyli'de 2016-2017 kültür ve sanat sezonu "Darbeye Direnen Şiirlerle" başladı. ultanbeyli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sezon açılışı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra 15 Temmuz gecesinin anlatan slayt gösterimi izlendi. Gecede Solist- Bestekâr Mehmet Kemiksiz verdiği konser ile konuklara unutulmaz gece yaşattı. 15 Temmuz destanını şiirleştiren şairler dinleyenleri duygulandırdı. Vatandaşlara gece sonrası dağıtılan yaklaşık 200 şairin şiirinin bulunduğu 15 Temmuz destanını anlatan antoloji oldukça ilgi gördü.

"İlçemizin ve ülkemizin sesini, dünyaya duyurmaya çalışıyoruz"

Kültür ve sanat sezonunun açılışında konuşma yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ilçemize kültür- sanat alanında ciddi kazanımlar sağlayabilmek adına çalışmalarımızı planlamıştık. Diğer hizmetlerimizde olduğu gibi, kültür-sanat alanında da ilçemize değer katmayı kendimize hedef olarak belirlemiştik. Bugün geldiğimiz noktada, ilçemizin kültür -sanatta marka haline gelebilmesi için büyük yol kat ettiğimizi gözlemliyoruz. Kültüre, sanata ve edebiyata değer veriyor, her yıl etkinliklerimizi artırıyor, kültür dünyamıza katkı sunmaya çalışıyoruz. Kültür merkezlerimiz ve gençlik merkezlerimiz çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor, düzenlediğimiz fuar ve uluslararası festivallerle ilçemizin ve ülkemizin sesini, dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Kültür-sanat sezonu boyunca düzenlediğimiz programlarımızda önem verdiğimiz birinci husus, etkinliklerimizin değerlerimizi, kültürümüzü yansıtmasıdır ve gençlerimizin bu değerlerle yetişmesine yardımcı olmaktır. Kendi öz benliğinden uzaklaşan, bin yıllık kültürüne yabancılaşan bir gençlik istemiyoruz. Bugün kültür sanat sezonumuzun açılışını, şairlerimizin darbeye direnen şiirleriyle yapacağız" dedi.

"Türkiye'miz, 15 Temmuz akşamı işgal girişimine karşı koydu"

"15 Temmuz'da ihanetin boyutlarını yaşadık" diyen Başkan Keskin, "O gece görülmemiş bir ihanet ve şer çetesiyle; şeytana uşaklık yapan bir kuklayla karşı karşıya kaldık. Ülkemiz, cennet vatanımız, her karışında şehitlerimizin kanı bulunan Türkiye'miz, 15 Temmuz akşamı işgal girişimine karşı koydu. Kendini dünyanın sözde oyun kurucularına emanet eden, ABD'nin ve batının güdümüne giren, Müslüman kimliğiyle Hristiyan'ların kuklası olan Amerikalı şeytan; devletimizin göz bebeği, milletimizin medarı iftiharı, Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin içine yuvaladığı bir grup teröristiyle, ülkemizi işgal etmeye çalıştı. Bu olaya darbe denilemez. Bu tamamen bir işgal girişiminin ilk oyunlarıydı. iç savaş çıkartmak için, İslam'ın son kalesi Türkiye'yi Suriye yapmak için, bundan daha iyi bir fırsat bulunamazdı. Devletimizin içine yuvalanan FETÖ'cü hainlerden, ülkemizi bu necip millet kurtardı" şeklinde konuştu.

Sultanbeyli’de kültür ve sanat sezonu açıldı

Kaynak: