Sami Gediz

Sami Gediz

SULTANLARIN KEMİKLERİ SIZLIYOR

SULTANLARIN KEMİKLERİ SIZLIYOR

Konya Alâeddin Camisi içerisinde bulunan Sultanlar Türbesi’nde, Selçuklu Sultanlarının kabrinin bulunduğunu biliyor muydunuz? Konyalı birçok vatandaşımız bunu bilmiyor. Peki neden bilmiyor? Suçlu kim?

Konya turizm açısından oldukça gelişen ve her yıl turist sayısını artırmak için çaba gösteren bir il. Turizme katkı sağlamak için restorasyon çalışmaları yapılıyor, reklamlar hazırlanıyor, bunun gibi birçok çalışma yapılıyor. Fakat Alâeddin Tepesinde bulunan sultan mezarları ile ilgili hiçbir tanıtım yapılmıyor, tanıtımı boşverin bir tabela dahi yok. Peki, bu tepede kimlerin mezarları var, onları da belirtiyim. Alâeddin Keykubad, Sultan Mesud, Kılıç Arslan, Rükneddin Süleyman, Gıyaseddin Keyhüsrev gibi bir çok Selçuklu Sultanının mezarları bulunuyor.

Geçtiğimiz aylarda bu konuyu biz haber olarakta gündeme getirmiştik. Sultan Mezarlarının bakımsız olduğunu yazmıştık. Bu tarihimize saygısızlık olarak nitelendirilebilir. Şehrimizde bulunan bu değerlerden Konyalının bile haberi yok, burayı turist rehberleri olmasa turistlerde ziyaret etmez diye düşünüyorum. Sultan mezarlarının Alaeddin Tepesinde olduğunu önce Konyalıya anlatmalıyız. Çeşitli tanıtıcı filmler yapılmalı. Selçuklu Sultanları türbesi tarihi geçmişinin anlatıldığı basit bir yazıyla ziyaretçilerini karşılıyor .Her yıl binlerce turistin ziyaret için geldiği Sultanların bulunduğu bu odaya Sultanlara yakışır, bilgi verici bir tabela konulması gerekiyor. Tarihimiz açısından son derece değerli insanların, mezarlarının bakımsız olması bu milletin torunlarına yakışmıyor. Anadolu Selçuklu Devleti'nin önde gelen sekiz hükümdarının kemiklerini sızlatmayalım. Gelin bu konuda birlik olalım.

KONYA’YA DEV YATIRIM

Unilever Konya’ya 150 Milyon Avro’luk bir yatırımla ikinci kez geliyor. Bu durum Konya’yı çok sevdiklerini gösteriyor desekte onlar için en uygun zeminin Konya olduğunu anladıkları için ikinci kez geldiklerini düşünüyorum. Konya’nın deprem riski en az illerden biri olduğunu bile hesaba katarak geliyorlar. Ulaşım noktasında bile birçok noktayı hesap ediyorlar. Konya ekonomisinin gelişmesi açısından son derece önemli yatırımların gelmesi herkesi umutlandırıyor. Veri depolama merkezi noktasında da Konya’da oluşturulması için Sayın Valimiz çalışmalar yürütüyor. Konya ikinci başkent olması hasebiyle yoğun iş temposunda çalışıyor. Şehrimizin önemi gün geçtikçe artıyor. Şeb-i arus törenlerinde Dünya’nın gözü Konya’da oluyor. 1 yıl içerisinde Konya’da Şeb-i Arus gibi 3 organizasyon yapmalıyız. Şehrimizin değerine değer katmalıyız. Bu şehir bizim, biz birlik olmayı başarmalıyız,sahip çıkmalıyız

 Sevgiyle kalın… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR