Sunay Akın Mersin’e geliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenleyeceği etkinliğe şair, yazar, gazeteci, araştırmacı...
Sunay Akın Mersin’e geliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenleyeceği etkinliğe şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın'ı getirmeye hazırlanıyor.

Mersin'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği etkinliklerle kutlanacak. Kadınların iş gücüne katılımının artırılması için de çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, kadınların toplumsal ve kültürel alanlarda da daha fazla görünmesi için çaba sarf ediyor. Her 8 Mart'ta kadın haklarına, çalışma koşullarına, anneliğe ve kadınlığa dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da düzenleyeceği etkinlik ile kadınlara kendilerini özel hissettirecek. 8 Mart 2018 Perşembe günü Kongre ve Sergi Sarayı'nda saat 14.00'da düzenlenecek etkinlikte şair ve yazar Sunay Akın, 8 Mart'a özel tek kişilik gösterisiyle sevenleri ile buluşacak. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde "Kadınlara Adanmış Şarkılar" konseri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün ruhuna uygun olarak seyircilere keyifli dakikalar yaşatacak. Belgesel tadındaki "8 Emek 8 Yürek" adlı kısa filmde de, farklı mesleklerden 8 rol model kadının hayat hikayeleri anlatılacak. Kadınların bulundukları noktaya nasıl ulaştıkları, ne tür zorluklar yaşadıkları ve geçimlerini nasıl sağladıkları beyaz perdeye yansıtılacak.

İHA