"Süper Kupa" Fenerbahçe'nin

TFF Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu. Fenerbahçe penaltı atışlarında Galatasaray'ı 3-2 mağlup etti.
"Süper Kupa" Fenerbahçe'nin

Fenerbahçe ile  Galatasaray arasında oynanan TFFSüper Kupa maçının ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Karşılaşmanın 3. dakikasında Meireles'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül'ün ceza sahasına gönderdiği topa müdahale eden Chedjou, Kuyt'tan önce topu uzaklaştırmay başardı.

7. dakikada ceza saha dışında sol çapraz pozisyonda topla buluşan Yasin Öztekin'in sert şutunda kaleci Volkan Demirel, topu iki hamlede kontrol etti.

35. dakikada Olcan Adın'ın ceza alanı dışından attığı sert şutta meşin yuvarlak, direğin yanında auta gitti.

38. dakikada Sneijder'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Volkan Demirel'in uzaklaştırmak istediği top kısa düşerken araya giren savunma oyuncuları meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

41. dakikada Meireles'in yaptığı ortada ceza alanı içinde Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda top kaleci Muslera'da kaldı.

42. dakikada Emenike'nin sol kanattan yaptığı ortada Sow'un vuruşunda Muslera topu kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Kadrolar

Stat: Manisa 19 Mayıs

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Aleks Taşçıoğlu, Serkan Ok

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Kuyt, Meireles, Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Sow, Emenike

Galatasaray: Muslera, Veysel Sarı, Semih Kaya, Chedjou, Telles, Selçuk İnan, Melo, Olcan Adın, Sneijder, Yasin Öztekin, Burak Yılmaz

Sarı kartlar: Dk. 31 Emre Belözoğlu, Dk. 35 Alves (Fenerbahçe), Dk. 29 Selçuk İnan (Galatasaray)

Sahaya madencilerin çocuklarıyla çıktılar

Soma'daki maden faciası anısına  Fenerbahçe ileGalatasaray arasında Manisa'da oynanan TFF Süper Kupa maçına her iki takımın futbolcuları Soma'da hayatını kaybeden madencilerin çocuklarıyla çıktı. 

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Fenerbahçe- Galatasaray derbisinde sarı lacivertli taraftarlar Tarzan ve Gediz tribünlerinde,Galatasaray taraftarları ise Kapalı Tribün ve Spil Tribünü'nde oturdu. Her iki takım taraftarı da müsabakaya yoğun ilgi gösterdi.

Futbolcuların ısınmasının ardından başlarında madenci baretleri bulunan kişiler, saha etrafında takımların bayraklarını taşıdı. Bayrakları taşıyanların üzerindeki tişörtlerde hayatını kaybeden Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın fotoğrafları yer aldı.

Futbolcular seromoniye Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin çocuklarıyla çıktılar.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yanı sıra Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Rıfat Ilgaz ve Eski Galatasaray yöneticisi Turgan Ece için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında taraftarlar bir ağızdan teşrik tekbiri getirdi.

Gelirler Soma'ya 

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda kale arkaları 75, maraton ve kapalı tribün biletleri ise 150'şer liradan satılan müsabakanın geliri Soma'da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine bağışlanacak. Final maçında TFF tarihinde ilk defa protokol tribünü koltukları için de bilet başına 250 lira ödendi.

Maçı takip eden gazeteciler de ücret ödeyerek stada girdi.

Taraftarlar arasında arbede

Süper Kupa maçı öncesinde, Fenerbahçeli taraftarların stada alınması sırasında yaşanan kısa süreli arbedeye polis biber gazı sıkarak müdahale etti. Olaylarda 1 kişi gözaltına alındı.

Süper Kupa maçının oynanacağı Manisa 19 Mayıs Stadı'na Fenerbahçeli taraftarların alındığı giriş kontrol noktasında, sarı lacivertli taraftarlar arasında arbede yaşandı. 

Polisin biber gazı sıkarak müdahale ettiği olay sonrası, 1 kişi gözaltına alındı. 

Sahte bilet mağdur etti 

Öte yandan, İngiltere'den gelen ve çocuğuyla maçı izlemek izlemek için bilet satın aldığını belirten Cankut Can adlı kişi, satın aldığı bilet sahte çıktı.

Can, stat bölgesinde güvenlik tedbirlerini denetleyen Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in yanına giderek yardım istedi. 

Otelde ziyaret

Galatasaray'ın kulüp başkanı Ünal Aysal ve beraberindeki yöneticiler, sarı kırmızılı ekibi kamp yaptığı otelde ziyaret etti.

Başkan Aysal, ikinci başkan Özkan Olcay, yönetim kurulu üyeleri Mete İkiz, Emir Sarıgül, Ebru Köksal ve İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, bir araya geldikleri teknik ekip ve futbolculara Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maçta başarılar diledi.

Ünal Aysal, yaptığı konuşmada, "Kazanırsınız, kaybedersiniz oyunda her şey var, sizleri çok seviyoruz. Yüzde yüz kazanacağınızı biliyoruz. Hepinizi şimdiden tebrik ediyorum" dedi.