Süper Kupa'nın golleri yabancılardan

Yarın oynanacak Süper Kupa maçı öncesi, kupa tarihinde gollerin büyük çoğunluğunu takımların yabancı futbolcuları attı.
Süper Kupa'nın golleri yabancılardan

Bu sezon Turkcell'in isim sponsorluğunda gerçekleştirilecek kupanın tarihinde oynanan 9 maçta atılan 19 golden 14'ünü yabancılar kaydetti.

Beşiktaş 2006 yılında Almanya'daki maçta Galatasaray'ı Brezilya asıllı futbolcusu Mert Nobre'nin golüyle 1-0 yendi.

Fenerbahçe 2007 yılında yine Almanya'da yapılan maçta Beşiktaş'ı Sırp Mateja Kezman ve Brezilyalı Deivid de Souza'nın golleriyle 2-1 mağlup etti, Beşiktaş'ın tek golü Brezilyalı Bobo'dan geldi.

Galatasaray 2008'de Kayserispor'u Almanya'da 2-1'lik skorla geçerken, gollerini Avustralyalı Harry Kewell ve Kongolu Shabani Nonda attı. Kayserispor'un tek golünün sahibi Mehmet Topuz, aynı zamanda organizasyon tarihinde gol atan ilk Türk oyuncu olarak kayıtlara geçti.

Fenerbahçe 2009 yılında Beşiktaş'ı İstanbul'da 2-0 yendi, golleri Brezilyalı Alex de Souza filelere gönderdi.

Organizasyonda 2010 yılında Trabzonspor, İstanbul'da Bursaspor'u 3-0 mağlup etti, bordo-mavili takımın 3 golünü de Kolombiyalı Teofilo Gutierrez kaydetti.

Kupa, şike soruşturmasının başladığı 2011 yılında düzenlenmezken, 2012 yılında Erzurum'da Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-2 yendi. Galatasaray'a kupayı getiren golleri Umut Bulut (2) ve Selçuk İnan (penaltıdan) attı, Fenerbahçe'nin golleri yabancıları Brezilyalı Alex de Souza ve Hollandalı Dirk Kuyt'tan geldi.

Kayseri'de 2013 yılında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan kupa maçının normal süresi golsüz sonuçlanırken, uzatma bölümünde Fildişi Sahilli Didier Drogba attığı golle sarı-kırmızılı takıma kupayı kazandırdı.

Manisa'da 2014 yılında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan kupa maçının normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 eşitlikle sona ererken, sarı-lacivertli ekip penaltı atışları sonucunda mutlu sona ulaştı.

Geçen yıl ise Ankara'da oynanan maçta Galatasaray, Bursaspor'u Yasin Öztekin'in golüyle 1-0 yenerek kupanın sahibi oldu.

Şampiyonlar 6, kupa sahipleri 2 kez kazandı

Bir önceki sezonun Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası sahibini karşı karşıya getiren Süper Kupa'yı, düzenlendiği 9 yılda 6 kez lig şampiyonları, 2 kez de kupa sahipleri kazandı. Bir kez ise sezonu çifte kupayla kapatan takım, Süper Kupa'yı Türkiye Kupası finalistine kaptırdı.

Güneş 6, Riekerink ise 1 kupa kazandı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Türkiye'deki kariyerinde daha önce 6 kupa kazanırken, Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink ise bir kez kupa sevinci yaşadı.