Süper Lig bir haftalığına ertelendi

Yunanistan Süper Ligi, geçen hafta sonu oynanan Panathinaikos ile Olympiakos maçında çıkan olaylar nedeniyle bir haftalığına ertelendi.
Süper Lig bir haftalığına ertelendi

Yunanistan Süper Ligi, geçen hafta sonu oynanan Panathinaikos ile Olympiakos maçında çıkan olaylar nedeniyle bir haftalığına ertelendi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Panathinaikos ile Olympiakos arasında oynanan maçta çıkan olaylarla ilgili Spor Bakanı Yardımcısı Stavro Kontonis ile görüştü. Kontonis, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistan Süper Ligi maçlarının bir haftalığına ertelendiğini açıkladı.

Gelecek hafta Süper Lig yetkilileriyle tekrar bir görüşme yapılacağını söyleyen Kontonis, "Bu tarihe kadar yetkililer tarafından şiddet olaylarını önlemek için yeni tedbirler alınırsa, ligin tekrar başlaması konusunu değerlendireceğiz" ifadesini kullandı.

Başbakan Kontonis'in sporda şiddet olaylarına son vermek için kararlı olduğunu vurgulayan Kontonis, geçen hafta sonu oynanan Panathinaikos ile Olympiakos maçında can kaybı yaşanmamasının "şans eseri" olduğunu söyledi.

Pazar günü başkent Atina'daki Apostolos Nikolaidis Stadı'nda oynanan Panathinaikos ile Olympiakos maçı öncesinde, Olympiakos Başkanı Evangelos Marinakis'in sahaya girmesinin ardından oyun alanına inen Panathinaikos taraftarlarıyla polis arasında arbede yaşanmıştı. Güvenlik güçleri Marinakis'i çembere alarak soyunma odasına götürmüştü.