Süper Lig hediyesi televizyon

Haydar Yılmaz, televizyon ile yayıncı kuruluş aboneliği satın alma sözü verdi.
Süper Lig hediyesi televizyon

Tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig'e yükselen Multigroup Alanyaspor'un kalecisi Haydar Yılmaz, doğup büyüdüğü köyün kahvesine, maçlarının izlenebilmesi için bir televizyon ile yayıncı kuruluş aboneliği satın alma sözü verdi.

Konya'da oynanan PTT 1. Lig play-off finalinde Adana Demirspor'a penaltı atışlarıyla üstünlük sağlayarak tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig'e yükselen Multigroup Alanyaspor'un kalecisi Haydar Yılmaz, futbol hayatının başladığı Aydın'ın Koçarlı ilçesi Sabuca köyüne, bu kez Süper Lig oyuncusu olarak gitti.

Fırsat buldukça her yaz köyüne gittiğini belirten bir çocuk babası 33 yaşındaki Yılmaz, küçük yaşlarda birlikte sokak arasında top oynadığı Şakir Menteş'in işlettiği köy kahvesinde konuştuğu AA muhabirine, Süper Lig'de top oynama hayalini nasıl gerçekleştirdiğini anlattı.

"Süper Lig'e yükselmeleri durumunda köy kahvesine televizyon alma sözü verdim"

Süper Lig'e yükselmeleri durumunda köy kahvesine televizyon alma sözü verdiğini belirten tecrübeli futbolcu, "Hiçbir zaman köyümden kendimi soyutlamadım. Buranın ekmeğine, suyuna alıştık. Ölünce de buraya geleceğiz. Benim için değişmeyen tek şey köyümdür. Süper Lig'e çıkarsak köyün kahvesine bir televizyon ve maç yayını izleyebilmeleri için abonelik satın alma sözümü yerine getireceğim" dedi.

Futbola sokakta, mahalle arkadaşlarıyla yaptığı maçlarla başladığını vurgulayan Haydar Yılmaz, "Toz toprağın içinde oynadık. En çok pantolon ve ayakkabıyı ben yırtardım. Babam bana çok destek verdi. Çevremizdeki 'Elbiseni kirlettin. Pantolonunu yırttın, yeter artık topa oynama.' diyenlere karşı çıkardı, her zaman yanımda oldu." diye konuştu.

İlk olarak 1998'de Koçarlı Belediyespor'da kalecilik yaptığını söyleyen Haydar Yılmaz, şöyle devam etti:

“Hayatımın dönüm noktası Bodrum Yalıkavakspor'a transfer olduğum zamandır. Bu takıma bizim köyden 5 kişi transfer olmuştuk, ama futbol hayatı devam eden bir tek ben oldum. Yalıkavak'tan sonra da Allah önümüzü açtı ve birkaç takımda daha oynadıktan sonra en son Alanyaspor'a geçtim."

"Çok hayalci olmadım"

Futbola geç başladığı için üzgün olduğunu kaydeden Haydar Yılmaz, "Bu yola çıktığımda 'Süper Lig'de oynayacağım.' diye kendime söz vermiştim. Çok hayalci olmadım. Gönlüm milli takımı isterdi ama, yaşım ilerledi artık." diye görüş bildirdi.

Deneyimli kaleci, Süper Lig'de kalıcı olmak istediklerini anlatarak, "Bizim için 'Süper Lig'e de çıkamazlar.' diyorlardı ama neleri başardığımızı herkes gördü. Belki üst sıraları düşünmek için çok erken, ancak aynı heyecanla ligde mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Örnek aldığı kaleci olmadığını, PTT 1. Lig'deki istikrarını Süper Lig'de de sürdürmeyi hedeflediğini aktaran Haydar Yılmaz, Galatasaray taraftarı olduğunu sözlerine ekledi.

Haydar Yılmaz'ın annesi Necla Yılmaz ise oğluyla gurur duyduğunu belirterek, Alanyaspor'un ligde kalıcı olması için dua ettiğini kaydetti.