Süper Lig’de haftaya bakış

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında futboldan çok hakemler konuşuldu.
Süper Lig’de haftaya bakış

Futboldan Çok Hakemler Konuşuldu

Spor Toto Süper Lig’de ikinci yarının ilk haftası atılan goller ve futbol yerine daha çok hakem kararlarının konuşulduğu bir hafta oldu. Atiker Konyaspor kaptanı Ali Çamdalı’nın haksız yere oyundan atılması uzun süre konuşuldu. Ligde lider Başakşehir dolu dizgin yoluna devam ederken haftanın sürprizini deplasmanda Fenerbahçe ile berabere kalan Adanaspor yaptı. İşte Spor Toto Süper Lig’de haftaya bakış…

bursaspor-1-2-trabzonspor.jpg

Bursaspor 1-2 Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig’de 17. Haftanın ve ikinci yarının açılış maçında İstanbul dışında şampiyonluk yaşamış iki Anadolu takımı karşı karşıya geldi. Şampiyon iki Anadolu takımının maçında genç oyuncular yıldızlaştı. Önce Trabzonspor’da Yusuf Yazıcı sonra da Bursaspor’da Kubilay Kanatsızkuş sahne alırken maçı kazanan ekip misafir Trabzonspor oldu. Şunu söylemek gerekir ki yeni transferlerle bordo mavililer bambaşka bir kimliğe bürünmüş. Trabzonspor akılcı transfer politikasıyla ikinci yarı toparlanmaya başlayacaktır.

aytemiz-alanyaspor-2-3-caykur-rizespor.jpg

Aytemiz Alanyaspor 2-3 Çaykur Rizespor

Ligin alt sıralarını yakından ilgilendiren maçta misafir ekip Çaykur Rizespor Kweuke’nin 2 golle yıldızlaştığı maçta çok önemli bir galibiyet aldı. Ligin ilk yarısında istediği sonuçları alamayan Hikmet Karaman’ın öğrencileri ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapmış oldu. Sahasında 3-0 geriye düşen ve rakibine 2 gol atarak karşılık vermeye çalışan Aytemiz Alanyaspor’un nefesi puan almaya yetmedi. Maçtan sonra tribünler teknik direktör Hüseyin Kalpar’ın istifaya davet ederken 18 puanda kalan Aytemiz Alanyaspor için ligin ikinci yarısının kolay geçmeyeceğe benziyor.

karabukspor-1-0-akhisar-belediyespor.jpg

Karabükspor 1-0 Akhisar Belediyespor

Ligin ilk yarısında hakem hatalarından en çok canı yanan takımların başında gelen Karabükspor sahasında Akhisar Belediyespor’u Latovlevici’nin enfes frikik golü ile geçmeyi başardı. Karabükspor teknik direktör İgor Tudor ile iyi bir uyum yakaladı. Ligin ilk yarısındaki hakem hataları olmasa ligde çok daha iyi yerlerde olabilirlerdi. Akhisar Belediyespor ise berabere götürdüğü maçın son 10 dakikasında yenen golle gelen mağlubiyetin üzüntüsü yaşanıyor. Golcü oyuncu Rodellaga Trabzonspor’a gitti gidiyor derken bu hafta Akhisar formasıyla sahada yer aldı. Transfer sezonunun sonuna kadar bakalım bu transfer gerçekleşebilecek mi…

medipol-basaksehir-5-0-kayserispor.jpg

Medipol Başakşehir 5-0 Kayserispor

Lider ikinci yarıda da fırtına gibi başladı. Rakibini gole boğan Abdullah Avcı’nın öğrencileri şampiyonluk yolunda çok önemli bir galibiyet aldı. İstanbul temsilcisi ligin sonunda mutlu sona ulaşır veya ulaşmaz ancal lige renk getirdikleri kesin. Özellikle genç oyuncu Cengiz Ünder’i izlemek ise ayrı bir keyif. Kayserispor karşısında da sonucu kalite farklı belirlerdi. Sergen Yalçın Kayserispor’un başında çıktığı ilk maçta farklı mağlup oldu. Kayserispor için ligin ikinci yarısı çok da kolay olmayacak gibi görünüyor.

atiker-konyaspor-0-1-galatasaray.jpg

Atiker Konyaspor 0-1 Galatasaray

Galatasaray’a son galibiyetini 2003 yılında Zafer Biryol’un ayağından bulduğu golle alan Atiker Konyaspor’un sarı kırmızılılar karşısındaki galibiyet özlemi sürüyür. Son maçta da özellikle ilk yarıda rakibine üstünlüğünü kabul ettiren ve Bajic ve Sukubic ile net pozisyonlara giren Aykut Kocaman’ın öğrencileri bu pozisyonları değerlendiremeyince futbolun altın kuralı olan “atamayana atanlar” bir kez daha işledi. Yeni transfer Gary Rodrigues’in asistinde 5 yıl sonra gol atmayı başaran Sabri Galatasaray’a 3 puanı getirdi. Bruma ve Yasin gibi çok önemli eksikleri olan sarı kırmızılılar zorlu Konya deplasmanından istediklerini almayı başardı. Maça Galatasaray’ın galibiyetinden çok hakem Mete Kalkavan’ın Ali Çamdalı’ya çok kolay kırmızı kart göstererek oyundan atması damgasını vurdu. Galatasaray’da Sneijder’in her türlü küfürlerine kulağını tıkayan Kalkavan Türk futbolunun en büyük sıkıntısı olan bir standartsızlığa imza atarak Ali Çamdalı’yı oyundan attı. Yayıncı kuruluş ise olayı neredeyse hiç konuşmayarak üstünü kapatmaya çalıştı. Lig’in kalitesine ve imajına zarar gelmemesi için bu tür skandal kararların üstünü kapatmaya çalışanlar ligin kalitesine en büyük zarar verenlerdir. Ligin yayın haklarını milyon dolarlara da satsak kabul etmek gerekir ki ligimizin kalitesi bu kadardır. Öncelikle ligimizdeki bu standart problemini çözmeniz gerekiyor

kasimpasa-3-0-genclerbirligi.jpg

Kasımpaşa 3-0 Gençlerbirliği

Denk kuvvetlerin mücadelesinde kazanan ev sahibi Kasımpaşa oldu. Daha maçın başında bulduğu gollerle öne geçen ev sahibi ekip rahat bir galibiyet aldı. Ümit Özet yönetimindeki Gençlerbirliği ise İrfan Can Kahveci’yi Başakşehir’e, kaptan Ahmet Çalık’ı da Galatasaray’a kaptırınca önemli bir güç kaybetti. Bakalım İlhan Cavcav giden bu oyuncuların yerini o muhteşem transfer politikası ile doldurabilecek mi?

gaziantepspor-0-3-antalyaspor.jpg

Gaziantepspor 0-3 Antalyaspor

Gaziantepspor yeni stadyumunda oynadığı ilk maçta iyi bir başlangıç yapamadı. İbrahim Üzülmez’in öğrencileri ilk yarıda iki gol yiyince daha maç ilk devreden kopmuş oldu. Büyük beklentilerle Trabzonspor’dan transfer edilen Gaziantepspor’un eski oyuncusu Muhammet Demir etkili bir oyun sergileyemedi. Açıkçası Muhammet’in Ghilas ile nasıl bir ikili olacakları merak ediliyordu. Bakalım ilerleyen haftalarda açılabilecekler mi? Rıza Çalımbay’ın gelişi ile birlikte iyi bir çıkış yakalayan Antalyaspor ise deplasmanda rahat bir galibiyet alarak ligin ikinci haftasına iyi bir başlangıç yaptı.

fenerbahce-2-2-adanaspor.jpg

Fenerbahçe 2-2 Adanaspor

Haftanın sürpriz sonucuna Fenerbahçe imza attı. Sarı lacivertliler sahasında ağırladığı ligin son sırasındaki Adanaspor karşısında iki kez geriye düştüğü maçtan beraberlikle ayrıldı. Maçta kaptırdığı top sonucu takımının gol yemesine neden olan ve maçta etkili olamayan Aatıf Chahechouhe tribünlerden büyük tepki gördü. Oldukça tempolu geçen maçta Adanaspor ligin ikinci yarısının ilk maçında deplasmanda Fenerbahçe ile berabere kalmanın mutluluğu yaşanırken, Fenerbahçe cephesinde maçın hakemine büyük tepki vardı.

osmanlispor-0-2-besiktas.jpg

Osmanlıspor 0-2 Beşiktaş

Haftanın kapanış maçında sonucu en çok merak edilen maçtı. Bu sezon Avrupa’da fırtına gibi esen Osmanlıspor kart cezalısı olan Musa Çağıran ve Afrika Uluslar Kupasında yer alan N’Diaye gibi iki çok önemli oyuncusundan mahrum çıktığı maçta Beşiktaş’a direnemedi. Beşiktaş ile sakatlıktan kurtularak sahalara dönenen Talisca ve Cenk Tosun’un golleriyle zorlu geçmesi beklenen Ankara deplasmanından kolay bir galibiyet alarak lider Başakşehir’i takibini sürdürdü.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ