Süper Lig’de haftaya bakış

Spor Toto Süper Lig’de 20. hafta tam anlamıyla zirvedekilerin kabus gördüğü bir hafta oldu.
Süper Lig’de haftaya bakış

Zirve’nin Kabus Haftası

19. Hafta sonunda ligin ilk 8 sırasında yer alan takımların tamamı puan kaybetti. Haftanın en karlı takımı ise Trabzonspor oldu.

Ligde 20. haftaya Karabükspor sürprizi ile başladık. Lig liderliğini iki hafta önce Başakşehir’den devralan Beşiktaş Karabük deplasmanında büyük bir şok yaşadı. Maçta etkili bir oyun sergileyemeyen siyah beyazlılar kupadaki Fenerbahçe şokunun ardından bir darbe de Karabük’ten aldı ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Beşiktaş’ın tek golünü Afrika Uluslar Kupasından dönen Aboubakar kaydetti. Cumartesi günün ilk maçında ise ligde son haftalarında istediği sonuçları alamayan Aytemiz Alanyaspor ile Gençlerbirliği’nin karşı karşıya geldiği mücadelede kazanan ev sahibi ekip oldu. Aytemiz Alanyaspor baştan sonra üstün oynadığı maçta 3 puanı 3 golle aldı. Özellikle Aytemiz Alanyaspor’da yeni transfer Junior Fernandes’in performansı göz doldurdu.

HAFTANIN EN KÂRLISI TRABZONSPOR

Son haftaların en forma ekibi olan Trabzonspor son olarak ligin güçlü ekiplerinden Osmanlıspor’u deplasmanda tek golle geçerek üst üste dördüncü galibiyetini aldı. Ersun Yanal ligin ikinci yarısında çok iyi bir 11 yakaladı ve sistemini bozmuyor. Yani transferler Olcay, Pereira ve Mass takıma çok iyi uyum sağladı ve iyi bir hava getirdi. Tarbzon bu sezon Avrupa Kupalarına katılma hakkını zorlayabilir. Sezon çok erken açan Osmanlıspor’da ise düşüş sürüyor. Bu hafta içi de Avrupa’da boy gösterecek başkent ekibinde yorgunluk emareleri görülmeye başlandı. Fenerbahçe Bursaspor deplasmanında çok büyük fırsat tepti. Penaltı golüyle öne geçen, rakibi de 10 kişi kalan sarı lacivertliler ikinci golü bir türlü bulamayınca futbolun altın kuralı olan “atamayana atarlar” olgusu bir kez daha kendini gösterdi ve Bursaspor da rakibi gibi bir penaltı golüyle eşitliği yakaladı. Beşiktaş’ın da mağlup olduğu haftada Fenerbahçe puan farkını kapatmak adına büyük bir fırsatı kullanamadı.

KONYA’DA TANSİYONU YÜKSEK MAÇ

Haftanın belki de tansiyonu en yüksek maçı Konya’da oynandı. Rıza Çalımbay’ın takımın başına gelmesiyle birlikte büyük bir çıkış yakalayan ve son sıradan 6. sıraya kadar yükselen Antalyaspor, öne geçtiği, 9 kişi kaldığı zorlu Konya deplasmanından bir puanla ayrılmayı başardı. Atiker Konyaspor yaklaşık yarım saat rakibinden iki kişi fazla oynadığı bir de penaltı kaçırdığı maçta galibiyete uzanamadı. Ligin alt sıralarını ilgilendiren maçta Akhisar Belediyespor, Çaykur Rizespor’u yeni transferi Mustafa Yumlu’nun kafa golüyle geçti ve rahat bir nefes aldı. Çaykur Rizespor ise halen tehlike bölgesinin hemen üstünde bulunuyor. Başakşehir liderlik hesaplarıyla çıktığı maçta ağır bir yenilgi aldı.  Kasımpaşa, ligin flaş ekibi Medipol Başakşehir’i sahasında 4 golle darmadağın etti ve ligde orta sıralara yükseldi.

KAYSERİ KAZANDI, RİEKERİNK GİTTİ

Haftanın son sürprizine de Kayserispor imza attı. Sergen Yalçın ile birlikte son haftalarda iyi sonuçlar almaya başlayan Kayserispor, Fenerbahçe’nin ardından deplasmanda Galatasaray’ı mağlup ederek küme düşmeme yolunda çok önemli bir galibiyet aldı. Galatasaray’da ise bu mağlubiyete taraftar çok büyük tepki gösterip yönetimi istifaya davet ederken, yönetim de başarısızlığın faturasını Riekerink’e çıkardı ve Hollandalı teknik adamla yollar ayrıldı. Haftanın kapanışı ligin alt sıralarında kurtulma anlamında tam bir ölüm kalım maçında sahne oldu. 9 haftadır puana hasret olan ve mağlubiyet serisine bağlayan Gaziantepspor, son haftalarda büyük çıkış yakalayan ve 4 haftadır mağlup olmayan Adanspor’u yeni transfer Ben Hatıra’nın tek golüyle mağlup etti ve ligde kalma adına umutlandı.

SÜPER LİG HAFTANIN 11'İ                                

Bora Körk (Akhisar Belediyespor)

Uğur Demirok (Trabzonspor)

Mustafa Yumlu (Akhisar Belediyespor)

Titi (Kasımpaşa)

Olcay Şahan (Trabzonspor)

Ceyhun Gülselam (Karabükspor)

Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor)

Adem Büyük (Kasımpaşa)

Deniz Türüç (Kayserispor)

Vagner Love (Alanyaspor)

Samuel Eduok (Kasımpaşa)