Sur esnafı bayram öncesi kan ağlıyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör olayları nedeniyle zor günler geçiren Sur esnafı bayram öncesi alışverişlerin çok kötü olduğunu söyledi.
Sur esnafı bayram öncesi kan ağlıyor

Sur esnafı terör olayları nedeniyle, önceki bayram alışverişleriyle kıyaslandığında bu bayram işlerinin çok düşük olduğunu söyledi. Esnaf, çoğu insanın Sur’a gelmek yerine alışveriş merkezlerine gittiklerini dile getirdi.
Gazi Caddesi üzerinde 8 yıldır giyim sektöründe çalıştığını ifade eden Tayfur Birtane kalabalığın olduğunu ancak alışveriş yapanın olmadığını söyledi. Birtane, “Son iki üç gündür kalabalık oldu. Bu kalabalığın devamını bekliyoruz ama gelen de meraktan geliyor. İşler çok kesat. Gelen de etrafa bakıyor. Herkes alışveriş merkezlerine gidiyor. Ödemelerimizi yapamıyoruz. Önceden mal yetiştiremiyorduk. Hemen bitiyordu. Kalabalık var ama alışveriş yok” dedi.

Hüseyin Aytaç isimli esnaf ise, Sur içinde yaşanan olayların kendilerini çok zora soktuğunu söyledi. Aytaç, halkın Sur’a gelmeye çekindiğini ve bu nedenlerden işlerin çöktüğünü, çeklerini ödeyemez durumda olduklarını ifade etti.

Önceki bayram alışverişleriyle şimdiki arasında dağlar kadar fark olduğunu anlatan Recep Çiftçi ise insanların Sur’a gelmeye korktuğunu ve tek tük satış yaptıklarını kaydetti.