Sur'daki tarihi havuzda gençlerin iftar ve yüzme keyfi

Sur'daki tarihi havuzda gençlerin iftar ve yüzme keyfi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan gençler ve çocuklar, yaşanan terör olayları nedeniyle uzun süre ayrı kaldıkları mahallelerindeki tarihi "Küpeli" havuzuna gelerek iftar yaptı, ardından da bol bol yüzdü.

 Sur'da, terör örgütü PKK'ya yönelik 28 Kasım 2015'te başlatılan ve 103 gün süren operasyonun 9 Mart'ta başarıyla tamamlanmasından sonra, hayatın normale dönmesiyle vatandaşlar ramazan ayını huzurlu geçiriyor.

PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle uzun süre kapalı kalan tarihi Küpeli havuzunda, ramazan ayında iftar saatinin ardından, oyun oynayan gençler ve çocukların kahkaha sesleri yükseliyor.

Ramazan dolayısıyla, gündüz yerine akşam havuza gelmeyi tercih eden bazı gençler ve çocuklar iftarı burada yaparak, havuza giriyor.

Terör mağduru Furkan Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırılarının başladığı zamanlarda arkadaşlarından ayrı kaldığını belirterek, uzun bir aradan sonra tekrar bir araya geldiklerini belirtti.

- Tekrar eski günlerine dönmenin mutluluğu

Uçar, terör olaylarından önce arkadaşlarıyla sık sık havuza geldiklerini anımsatarak, operasyonların ardından tekrar eski günlerine dönmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti:

Arkadaşlarıyla bir araya gelip iftarlarını havuz başında açtıklarını anlatan Uçar, şöyle konuştu:

"İftardan sonra namaz kıldık ve ardından yüzmeye başladık. Arkadaşlarla bir program düzenledik, çünkü terör olaylarından dolayı arkadaşlarımızla böylesi etkinlikler yapamıyorduk. Terör olayları bittikten sonra arkadaşlarımızla iftarda bir araya gelme kararı verdik. Terör olayları olmadan önce daha rahattık ve daha neşeli bir şekilde gelip burada yüzüyorduk."

Süleyman Büyüm de çocukluğunun ve anılarının geçtiği "Küpeli" havuzuna tekrar kavuşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Terör nedeniyle evlerinden ve arkadaşlarından uzak kaldıklarını aktaran Büyüm, şimdi huzurlu bir ortamda arkadaşlarıyla bir araya gelerek, bol bol yüzdüklerini belirtti.

Yaşadıkları psikolojik çöküntüyü üzerilerinden atmaya çalıştıklarını vurgulayan Büyüm, "Ramazan ayının gelmesiyle bölgemizde birlik ve beraberlik oluştu. Gençler gelip, buraya streslerini atıp, zamanlarını güzel bir şekilde geçirmeye çalışıyor."  dedi.

Havuz işletmecisi Yunus Sevik de ramazan ayı dolayısıyla vatandaşların gündüz yerine, akşam yüzmeyi tercih ettiğini bildirdi.

Sevik, terör olaylarından dolayı uzun bir süre kapalı kaldıklarını ancak operasyonların ardından, sağlanan huzur ortamında artık vatandaşların gruplar halinde yüzmeye geldiğini anlattı.