'Suriye konusunda önce sen konuşmalısın'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu'na yine seslenmek istiyorum; senin adına başkaları konuşmamalı. Suriye konusunda önce sen konuşmalısın" dedi.
'Suriye konusunda önce sen konuşmalısın'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel seçimin ardından partisinin ilk basına açık TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında, "Davutoğlu'na yine seslenmek istiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Senin adına başkaları konuşmamalı. Suriye konusunda önce sen konuşmalısın. Sen konuşacaksın ki senin Başbakan olduğunun farkına varalım biz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Niye gireceğiz Suriye'ye? Hangi gerekçeyle gireceğiz? Akan kan yetmedi mi? Şimdi sıra Mehmetçiğin kanına mı geldi?"

TBMM başkanlığı seçimi

Kılıçdaroğlu, Meclis başkanlığı seçimi ile ilgili olarak da "Umuyoruz, diliyoruz TBMM'nin itibarına gölge düşüren uygulamaları Sayın Deniz Baykal'ın başkanlığı döneminde yaşamayız. Parlamento yeniden itibar kazanmış olur, yeniden güçler dengesinin önemli, saygın bir parçası olur. Yürütmenin arka bahçesi haline dönüşmez. O nedenle bütün milletvekili arkadaşlarımın bu alanda duyarlı olduklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.