Suriye rejimi Halep'i vurdu: 24 ölü

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının ülkenin kuzeyindeki Halep ili ve kırsalında muhaliflerin kontrolündeki yerlere yönelik hava saldırılarında 24 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi yaralandı.
Suriye rejimi Halep'i vurdu: 24 ölü

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının ülkenin kuzeyindeki Halep ili ve kırsalında muhaliflerin kontrolündeki yerlere yönelik hava saldırılarında 24 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi yaralandı.

Halep sivil savunma yetkilisi, Necip Ensari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşşar Esed rejimine ait jetlerin Halep'te muhaliflerin denetimindeki Salihiyn, Meşhed, Sukkeri ile Merce semtlerindeki yerleşim alanlarını bombaladığını, saldırıda 15 kişinin öldüğünü, 43 kişinin de yaralandığını söyledi.

Ensari, orduya ait savaş uçaklarının Halep'in batısındaki Etarib ilçesinin Betebo beldesindeki sivil yerleşim yerlerine yönelik bombardımanında da 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Bombalanan yerlerde büyük hasar meydana geldiğini aktaran Ensari, sivil savunma ekiplerinin yıkılan evlerin enkazları altında ölü ve yaralıları kısıtlı imkanlarla çıkarttığını belirtti.

Ensari, ''Halep'in Merce semtinde sivil savunma ekipleri 11 günlük bir bebeği enkaz altından canlı olarak çıkarmayı başardı. Fakat bebeğin annesi bebek kadar şanslı değildi. Enkaz altından bebekle beraber çıkarılan anne tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi." dedi.

Sahra hastanesi yetkilileri, Merce, Salihiyn ve Sukkeri semtlerindeki hastanelerin yaralılarla dolduğunu, acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyduklarını bildirdi.