Suriye’de bin 100 çocuk sünnet edildi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nca, Suriye'nin Atma, Sarmada ve Salkin bölgelerinde sünnet şöleni düzenledi.
Suriye’de bin 100 çocuk sünnet edildi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nca, Suriye'nin Atma, Sarmada ve Salkin bölgelerinde sünnet şöleni düzenledi. Şölende toplam bin 100 Suriyeli çocuk sünnet ettirildi.

Suriye'de mevcut durumun başladığı ilk günden bu yana yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, İdlib'in Atma, Sarmada ve Salkin bölgelerinde bin 100 Suriyeli çocuğu sünnet ettirdi.

Sağlık yardımları kapsamında gerçekleştirilen organizasyonla bilgi veren İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Selim Tosun, "Suriye'deki çalışmalarımızda her zaman için insanların savaş ortamında dahi bir nebze olsun nefes alabilecekleri ortamları hazırlamaya çalışıyoruz. Faaliyetlerimizde ağırlıklı olarak savaşın içerisinde doğmuş çocukların yüzlerinde bir tebessüm oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla Suriye-Türkiye sınırına yakın Atma, Sarmada ve Salkin bölgelerinde 6 gün boyunca sünnet organizasyonu gerçekleştirdik. Organizasyon boyunca bin 100 Suriyeli çocuğumuz bu hizmetten yararlandı" dedi.

Dönemsel olarak buna benzer yardım organizasyonlarıyla Suriyeli çocukların yaralarını sarmayı hedeflediklerini belirten Tosun, gerekli tıbbi malzemelerin Kayserili hayırseverler tarafından temin edildiğini söyledi. Tosun, "Organizasyonun gerçekleştirildiği bölgelere ulaşamayan ve bazı kritik köylerde bulunan yavrularımızın, şölenlerin gerçekleştirildiği güvenli noktalara gelmelerini sağladık" diye konuştu.

Sünnet şöleninin sonunda Suriyeli çocuklara ve ailelerine çeşitli yardımların verildiğini söyleyen Tosun, mazlumlar adına tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Suriye’de bin 100 çocuk sünnet edildi