Suriye'de cezaevine konulan eşinden 4 yıldır haber alamıyor

Hatay'a sığınan savaş mağduru kadın, Şam'da rejim güçleri tarafından cezaevine konulan ve 4 yıldır haber alamadığı eşinden gelecek güzel haberleri umutla bekliyor.
Suriye'de cezaevine konulan eşinden 4 yıldır haber alamıyor

Suriye'nin başkenti Şam'da rejim askerleri tarafından cezaevine konulan eşinden 4 yıldır haber alamayan kadının üzüntüsü dinmiyor.

Fevziye Ali Hamza (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Hassan'ın rejim tarafından alıkonulmasının ardından 3 çocuğuyla birlikte Hatay'ın reyhanlı ilçesine geldiğini söyledi.

"Eşimin hayatından endişe ediyoruz"

Eşinin hamal olduğunu ve çalışmak için 4 yıl önce Şam'a gittiğini, başkentte bulunduğu sırada rejim güçleri tarafından tutuklandığını anlatan Hamza, "Eşim bizim geçimimizi sağlamak için oraya gitmişti. Ancak onu suçu yokken rejim askerleri gözaltına aldı. Sadece eşimden o gün haberimiz oldu ve bir daha hiçbir şekilde iletişim kuramadık. Her yerde aradık ama sonuçsuz kaldı." diye konuştu.

Hamza umudunun tükenmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Eşim 4 yıldır rejimin elinde, hayatından endişe ediyoruz, yine de bir umutla bekliyoruz. İnşallah bir gün ona sağ salim kavuşuruz. Kaçıp geldiğimiz Reyhanlı'da uzun süredir yaşıyoruz. Tek amacım evlatlarımın geleceği için mücadele etmek. Burada şükürler olsun güven içindeyiz. Suriye'de çok yakınım kaldı. Geride anılarımızın olduğu ülkemizi bırakmak çok zor. Biz burada bulunduğumuz için çok şanslıyız, bu yüzden şükrediyoruz."