Suriye’de DAEŞ ve PYD’den kaçışlar sürüyor

Suriye'de terör örgütleri DAEŞ ve PYD denetimindeki bölgelerden muhaliflerin kontrolündeki Azez bölgesine göç devam ediyor.
Suriye’de DAEŞ ve PYD’den kaçışlar sürüyor

Suriye'de terör örgütleri DAEŞ ve PYD denetimindeki bölgelerden muhaliflerin kontrolündeki Azez bölgesine göçün devam ettiği bildirildi.

Feylak eş-Şam'ın saha komutanlarından Rami Ebu Katade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Deyr ez-Zur, Rakka ve Halep'in Bab ilçesi ile PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin denetimindeki Münbiç ilçesinin köylerinden günlük yaklaşık bin 500 kişinin muhaliflerin denetimindeki Azez bölgesine geldiğini söyledi.

Bölgeye gelenleri kontrol noktasında aradıktan sonra Azez ilçesine gönderdiklerini belirten Ebu Katade, ''Buraya 7 aydır, Suriye'nin çeşitli bölgelerinden ve Irak'tan insanlar geliyor. Buraya gelenlerin çoğunluğu DAEŞ bölgesinden. Son dönemlerde PYD'nin kontrolündeki bölgelerden de insanlar buraya gelmeye başladı'' dedi.

Azez ve çevresine son 4 ayda 21 bin 773 kişinin giriş yaptığını ve bu sayıya kadın ve çocukların dahil olmadığını ifade eden Ebu Kutade, “Sadece kimliği olan erkekleri kayıt altına aldık. Bizim kontrol noktamıza ulaşan aileleri kontrol ettikten sonra onların Azez'e gitmelerine izin veriyoruz. Bu kontrol noktasında çok sayıda DAEŞ unsurunu da yakaladık.'' diye konuştu.

Öte yandan, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), yerlerinden olup Harcele köyündeki Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) ait kontrol noktasına gelenlere su, ekmek, çocuk bezi ile hurma dağıttı.

Azez bölgesine dün 2 bin 500 kişi gelişmiş, DAEŞ ise muhalif bölgelere yönelen ailelere havan topuyla saldırmıştı.

DAEŞ ve PYD denetimindeki bölgelerden genelde gece kaçan aileler, muhaliflerin kontrolündeki Azez bölgesine genelde sabahın erken saatlerinde ulaşıyor.