Suriye’de klor saldırısına BM soruşturması

Birleşmiş Milletler, Suriye’nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelere dün gerçekleştirilen ve 29 kişinin hayatına kaybetmesine neden olan klor saldırısının soruşturulacağını duyurdu.
Suriye’de klor saldırısına BM soruşturması

Suriye’nin Halep’in muhaliflerin kontörlünde bulunan Tadif ve Sukari bölgelerine dün klor saldırısı düzenlenmiş ve 29 kişi hayatını kaybetmişti. Rejim güçleri tarafından gerçekleştirdiği ifade edilen saldırıyla ilgili Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) ve BM tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında saldırıda klor kullanımının inceleneceği bildirdi. Ayrıca örgüt, bu ifadeleri araştırmak için tüm imkanların seferber edileceğini açıkladı.

BM Güvenlik Konseyi ise, hükümet güçleri tarafından gerçekleştirildiği kaydedilen klor gazı saldırı ise BM ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü tarafından yayınlanan raporların inceleneceğini açıkladı.
Yerel aktivistler ve sağlık kaynakları, Suriye hükümetinin helikopterden gaz dolu 2 varil bombası attıklarını ifade etti. OPCW Başkanı Ahmet Üzümcü güvenlik forumuna katılmak üzerine geldiği Seul’de, Halep’te toksik kimyasal gazı kullanıldığına dair ifadelerle karşılaştıklarını ifade ederek, “Bu tür ifadeler OPCW tarafından ciddiye alınıyor. Herhangi bir yerde ya da herhangi bir koşulda kimyasal silahların kullanımı kabul edilemez” dedi.