Suriye'de ortak iftar programı

İHH, Kuveyt merkezli IICO ve THY, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Ahtarin beldesinde bin kişi için iftar düzenledi
Suriye'de ortak iftar programı

AZEZ (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Kuveyt merkezli Uluslararası İslami Yardım Teşkilatı (IICO) ve Türk Hava Yolları (THY), Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Ahtarin beldesinde bin kişiye iftar verdi.

İHH, yurt içi ve yurt dışı partner kurumların da katkılarıyla Suriye'de ramazan ayında insani yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda İHH, Kuveyt merkezli sivil toplum kuruluşu IICO ve THY ile ülkenin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Ahtarin'de dün ihtiyaç sahibi bin kişi için iftar organizasyonu yaptı.

IICO, İHH ve THY'nin ortak iftar organizasyonu kapsamında Suriye'de ramazanın ilerleyen günlerinde 2 farklı günde 2 bin kişiyi daha iftar sofrasında buluşturacak.

İHH Suriye Çalışmaları Saha Koordinatörü Hasan Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 2019 ramazan ayının on ikinci gününde Suriye'nin Kuzey Halep bölgesindeki Ahtarin'de iftar organizasyonumuzu yapmış bulunmaktayız. Bugünkü iftar programımızın sponsorları olan Türk Hava Yolları ve Kuveyt IICO kurumuna yapmış oldukları yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

İHH, 2011'den bu yana iç savaşın yaşandığı Suriye'de, barınma, gıda, sağlık ve eğitim alanlarında yardım çalışmaları yürütüyor.


Kaynak: