Suriye'deki savaşta ağır yaralanan Evin'in yüzü Antalya'da güldü

Suriye'de yaklaşık 5 yıl önce evlerine bomba isabet etmesi sonucu yüzü ve vücudu yanan 8 yaşındaki Evin Hacı İbrahim için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi seferber oldu - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr
Suriye'deki savaşta ağır yaralanan Evin'in yüzü Antalya'da güldü

ANTALYA (AA) - Suriye'de yaklaşık 5 yıl önce evlerine bomba isabet etmesi sonucu yüzü ile vücudunun büyük bir kısmı yanan 8 yaşındaki Evin Hacı İbrahim'in, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde geçirdiği operasyonlar sayesinde yüzü güldü.

Suriye'nin Kamışlı kentinde yaşayan 9 çocuklu Hacı İbrahim ailesinin evine 5 yıl önce isabet eden bomba nedeniyle çıkan yangında ağır yaralanan Evin Hacı İbrahim, Türkiye'deki çeşitli hastanelerde tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

Yüzündeki yanıklar dolayısıyla da AÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde tedaviye alınan küçük çocuk, burada da bir dizi operasyon geçirdi.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Evin Hacı İbrahim'in kendilerine geldiğinde yüz kısmının tamamen yanmış olduğunu ve nefes almakta zorlandığını söyledi.

Öncelikle çocuğun burun deliklerini açtıklarını, ağız kısmına operasyonlar uyguladıklarını aktaran Özkan, son olarak ise kalıcı kaş yaptıklarını belirtti.

Evin Hacı İbrahim'e estetik açıdan daha iyi görünmesini sağlayacak işlemler uyguladıklarını dile getiren Özkan, "Göz kapaklarını daha kullanılabilir hale getirdik, burnundan daha iyi nefes alabilmesini, ağızdan da daha rahat yemek yiyebilmesini ve konuşabilmesini sağladık. Kendisine bir de kalıcı kaş yaptık. Yaşı küçük olduğu için büyük işlemler yapmıyoruz. Ufak tefek işlemlerle yüzünün gülmesini sağladık." dedi.

Evin Hacı İbrahim için yüz nakli gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirten Özkan, ileriki süreçte kendi dokularını kullanarak yeni bir cilt yapacaklarını kaydetti.

Özkan, Hacı İbrahim'in okulundan geri kalmaması için taburcu ettiklerini dile getirerek, hastalarının babası Rezan Hacı İbrahim ile Batman'a döndüğünü sözlerine ekledi.


Kaynak: