Suriye'den Diyarbakır'a saldırı için gelmişler

Güvenlik güçlerine saldırmak için Suriye'den Diyarbakır'a geldikleri ileri sürülen 3 kişi hakkında "terör örgütü PKK" üyesi oldukları iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Suriye'den Diyarbakır'a saldırı için gelmişler

Güvenlik güçlerine saldırmak için Suriye'den Diyarbakır'a geldikleri ileri sürülen 3 kişi hakkında "terör örgütü PKK" üyesi oldukları iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklu şüpheliler Dindar Bartin, Aydın İcuz ve Ali Cıkkan hakkında hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Susma haklarını kullanan şüphelilerle ilgili açık kaynak araştırması yapıldığı belirtilen iddianamede, zanlıların sosyal medya hesaplarında terör örgütü PKK mensuplarını överek sahiplendikleri, ülke ve milletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan ve güvenlik güçlerine karşı hakaret içeren paylaşımlarda bulunduklarının tespit edildiği bildirildi.

İddianamede, şüphelilerden Dindar Bartin'in, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG içinde faaliyet yürüten örgüt mensupları ile terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H ve YPS'de faaliyet gösteren teröristleri teşhis ettiği aktarıldı.

Teknik takibe yakalanmamak için cep telefonu taşımadılar

Yasa dışı yollardan Suriye'den Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine giriş yapan şüphelilerin, daha sonra saldırı düzenlemek için Diyarbakır'a geldikleri kaydedilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan çalışmada şüphelilerin, PKK terör örgütü adına silahlı faaliyet yürüten örgüt mensupları olduğu tespit edildi. Bu teröristler, Diyarbakır'da güvenlik güçleri ile kamu, kurum ve kuruluşlarına yönelik eylem ve keşif yapmak üzere gelmişlerdir. Son dönemde eylem ve faaliyetlerde bulunan şüpheliler güvenlik güçlerince teknik takip neticesinde deşifre edilerek yakalandıkları için şüpheliler, teknik takibe takılmamak amacıyla cep telefonu ve herhangi bir iletişim cihazı taşımamıştır."

İddianamede Aydın İcuz, Dindar Bartin ve Ali Cıkkan hakkında ceza artırımı istenerek, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.