Suriyeli Ahmet hayırseverlerden yardım bekliyor

Suriyeli Ahmet hayırseverlerden yardım bekliyor

Suriye’deki savaşta bir bacağını kaybeden diğer ayağını da kullanamayacak hale gelen 12 yaşındaki Ahmet Süleymi devletin Suriyelilerin medikal ürün ihtiyaçlarını karşılamaması nedeniyle protez bacak ihtiyacını karşılamadığı için hayır severlerden yardım bekliyor.

Suriye’de yıllardır devam eden savaşta on binlerce insan hayatını kaybetti, milyonlarcası da vatanlarını terk etmek zorunda kaldı. Suriye’deki savaşın milyonlarca mağdurundan bir tanesi de 12 yaşındaki Ahmet. Savaşta sol ayağını kaybeden sağ ayağını da kullanamaz hale gelen Ahmet’in tekrar yürüyebilmesi için protez bir bacağa ihtiyacı var. Suriyeliler ile ilgili devletin Fizik tedavi hizmetini karşılayıp, medikal ürün ihtiyacını karşılamaması nedeniyle Ahmet tekrar yürüyebilme ihtimalini hayırseverlerin yardımlarına bağladı.

suriyeli-ahmet-(2).jpg

AHMET’İN YÜRÜYEBİLMESİ İÇİN 10 BİN LİRA GEREKLİ

Elbir Derneği olarak Suriyeli ailelerin evlerini ziyaret ederken 12 yaşındaki Ahmet’in durumunu keşfettiklerini ve doktora yönlendirdiklerini söyleyen Elbir Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Cırık, Elbir Derneği olarak malum biz Elbir Derneğinin Suriyeliler ile ilgili bir genel çalışması var bir de yetim, öksüz ve hastalarla ilgili özel bir ekibimiz ve çalışmalarımız var. Evde hastamız var diyenin evine gidiyoruz. Bunlar arasında yatalak olan olabiliyor, proteze ihtiyacı olan olabiliyor, hareket edemeyecek derecede hasta olanlar olabiliyor. Ahmet de bunlardan bir tanesi. Savaşta bomba düşmesi sonucunda sağ ayağını kaybetti. Sol ayağı da işlevsiz hale geldi. Bu ayağı ile ilgili de Fizik Tedavi İşlemleri devam ediyor. Uygulanan fizik tedavi ile sol ayağı neredeyse iyileşti. Zaten sol ayak iyileşmeseydi sağ ayağa uygulanacak protezin bir anlamı kalmayacaktı.  Suriyeli Ahmet’e protez bacak takılması için 10 bin liraya ihtiyaç duyuluyor. Bu konuda yardımcı olmak isteyenler Elbir Derneği ile irtibata geçebilirler.

suriyeli-ahmet-(4).jpg

SURİYELİLERİN MEDİKAL İHTİYAÇLARI KARŞILANMIYOR

Konya’da 300’e yakın yatalak yardıma muhtaç hasta olduğunu söyleyen Sinan Cırık, “Bunların yüzde 80’inin yatalak bez ihtiyacını karşılıyoruz. Bu ailelerin evlerine bizzat gidildi ve görüldü. Hangi ailede hangi hastanın olduğunu bilebiliyoruz. Zaten ellerinde raporları mevcut. Biz yardım organizasyonu sırasında ailelerinde hasta olanları keşfedebiliyoruz ya da aileler kendileri bize bildirebiliyorlar.  Bu kardeşimizin fizik tedavisini devletimiz karşılıyor ancak protez ihtiyacını ise üzülerek söylüyorum ki devletimiz karşılamıyor. Şu andaki Konya’daki Suriyeli hastaların Medikal ürünlere ulaşmaları kanunen mümkün değil. Konya’daki Suriyelilerden sorumlu olan kurum bu konuda ödeme yapmadıklarını söylüyor. 

7-2-1-001.jpg

İSMAİL KOÇ

Kaynak:YENİ HABER