Suriyeli ailelere ramazan yardımı

Suriyeli ailelere ramazan yardımı

Gaziantep'teki ihtiyaç sahibi Suriyelilere, Bülbülzade Vakfı ve İyilikder tarafından ramazan yardımı yapıldı.

Çıksorut Mahallesi Mütercim Asım Sosyal Tesisi'nde dağıtılan yardımı almak için kayıt yaptıran sığınmacılar, uzun kuyruklar oluşturdu.

Görevliler, içinde bulgur, pirinç, şeker, un gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım paketlerini sığınmacılara teslim etti. Bazı görevliler yardım paketini almakta güçlük çeken yaşlı ve engellilere yardımcı oldu. 

Bülbülzade Vakfı Yardım Komisyonu Başkanı Talip Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye sığınan Suriyelilere 4 yılı aşkın süredir yardımda bulunduklarını söyledi. Ramazan ayında yardımların arttığını belirten Çelik, Suriyeli sığınmacıların yanı sıra Türkiye'in farklı noktalarına yardım gönderdiklerini ifade etti.

Ramazandan önce 5 bin 500 paket yardım kolisi dağıttıklarını aktaran Çelik, bugün bin paket dağıtacaklarını ve ramazan ayı süresince yardımların devam edeceğini dile getirdi.

Mazlumun yanında yer almayı sürdüreceklerini kaydeden Çelik, şöyle konuştu:

"Herkes ramazanda kuru gıda dağıtıyor biraz daha dayanıklı ve uzun soluklu olduğu için. Ama insanların en fazla kahvaltılık malzemeye ihtiyaçları var. Çok fazla kahvaltı talebi geliyor bizlere. İnşallah onları da karşılayacağız. Her yıl ramazanda 'Bir çocukta siz giydirin' kampanyası var. Tabi bu yıl da hız kesmeden kampanyamız devam ediyor. Bu kampanya çerçevesinde 15 bin çocuğa giysi yardımı yapıyoruz ve şu anda onların dağıtımı devam ediyor. Ortalama 25-30 bin arasında Suriyeli ve Türk kardeşlerimize yardım etmiş olacağız."

Çelik, yardım etmek isteyen hayırseverleri vakfa beklediklerini sözlerine ekledi.