Suriyeli aileyi DEAŞ'ın mayınları dağıttı

Suriye'de ailesinin geçimini sağlamak için çalıştığı iş yerinden dönerken mayın patlaması sonucu yaralanan 11 yaşındaki Almira Halaf'ın yatalak babası, annesi ve kardeşleri de 2,5 ay sonra aynı kaderi paylaştı.
Suriyeli aileyi DEAŞ'ın mayınları dağıttı

Terör örgütü DEAŞ'ın baskıları, bombalamaları ve yerleştirdiği mayınlar nedeniyle dağılan binlerce aileden biri de Suriyeli Halaf ailesi oldu.

Ailesine ekonomik destek sağlamak, yatalak babasına bakmak için halası ve akrabalarıyla Türkiye sınırındaki bahçelerde fıstık toplamaya giden Almira Halaf, henüz ilk yevmiyesini alamadan, iş dönüşü bindiği kamyonun üzerinden geçtiği mayının patlaması sonucu ağır yaralandı. 

Kilis Devlet Hastanesinde 3 ay yoğun bakımda kalan ve yaşam savaşını kazanarak hızla iyileşmeye başlayan küçük kız, ailesiyle buluşacağı günü beklerken, yaklaşık 15 gün önce gelen acı haberle adeta yıkıldı. Yatalak babası, annesi ve kardeşlerinin Azez'den Çobanbeyli'ye sığınmak için çıktıkları yolda mayın patlaması sonucu yaralandıklarını öğrenen Halaf, şimdi Kilis'te tedavi altına alınan ailesiyle buluşacağı günün hayalini kuruyor.

"Kendi acımı unuttum onların acısını yaşıyorum"

Tedavi gördüğü süreçte hep bir an önce iyileşip ailesinin yanına dönmeyi hayal ettiğini anlatan Halaf, "Ben burada tek başımaydım ve ailemi çok özlüyordum. Sonra onların da mayın patlaması sonucu yaralandığını öğrendim. Kardeşlerim yaralı. Birisi yoğun bakımda, diğeri yanımda yatıyor ve gözleri görmüyor. Ben kendi acımı unuttum onların acısını yaşıyorum. Annem, babam da başka bir yerde tedavi görüyor." diye konuştu.