Suriyeli bağımsız Kürtler Şanlıurfa'da buluştu

Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği, tanıtım etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'da aralarında Arap ve Yezidi konukların da bulunduğu yaklaşık 100 üyenin katılımıyla bir otelde toplantı düzenlendi.
Suriyeli bağımsız Kürtler Şanlıurfa'da buluştu

Kısa süre önce kurulan, "Bağımsız Kürt Rabıtası" olarak da adlandırılanBağımsız Suriye Kürtleri Derneği, tanıtım etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'da aralarında Arap ve Yezidi konukların da bulunduğu yaklaşık 100 üyenin katılımıyla bir otelde toplantı düzenlendi.

Derneğin Başkanı Abdülaziz Tammo, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde PYD'ye katılmayan çok sayıda Kürt'ün bulunduğunu söyledi.

Ülkelerindeki Kürt grupları sivil toplum kuruluşu çatısı altında bir araya getirmeye çalıştıklarını dile getiren Tammo, toplantıya bağımsız mühendis, doktor, aşiret liderleri gibi Kürt toplumunun her kesiminden insanların davet edildiğini anlattı.

Suriye rejimine ve PYD'ye karşı olduklarını vurgulayan Tammo, "Suriye rejimine karşı çıkan ve bağımsız olarak Kürt meselesini savunan insanları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bizim bir çağrımız var dernek olarak; Suriye halkına karşı değiliz, rejime karşı birlikte mücadele etmek istiyoruz. Suriye değişimini savunan insanlarız. Suriye halkıyla bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. Bizim farklı bir amacımız yok, rejimin değişmesini istiyoruz. DAEŞ ve PYD gibi terör örgütlerine hem Suriye'de hem Türkiye'de karşıyız. Kürt halkına yapılan bütün bu terör uygulamalarına karşıyız. PYD'yi Kürt temsilcisi olarak görmüyoruz. Hem rejim yandaşı hem Suriye halkına ve Kürt halkına karşı mücadele ediyor. Suriye Kürt Ulusal Konseyi'ni destekliyoruz." diye konuştu.

"PYD ile çocuk gibi oynuyorlar"

Dernek Başkan Yardımcısı Redif Mustafa da ülkelerindeki ateşkes anlaşmasının rejim tarafından yerine getirilmediğini belirterek, Suriye'deki rejim karşıtlarının toplantılarının ise sürekli engellenmeye çalışıldığını anlattı.

Kürt bölgelerinde PYD konusunda tedirginliklerin bulunduğunu aktaran Mustafa, "Dış güçler PYD'yle elindeki bir çocuk gibi oynuyor. O nedenle biz tedirginiz. Biz Suriye toplumunun bir parçasıyız, onları muhafaza etmeye çalışıyoruz. Kürt sorunu Suriye sorunu ile çözülür düşüncesindeyiz. Suriye halkıyla biz bu mücadeleye devam edeceğiz, Suriye rejimi gidene kadar birlikte çalışacağız." dedi.