Suriyeli bebeklere sağlık taraması

Bursa Uludağ Tıp Fakültesi öğrencileri, İHH Bursa Şubesi ile gerçekleştirdikleri ortak çalışma ile Bursa'da ikamet eden Suriyeli ailelerin bebeklerini sağlık taramasından geçiriyor.
Suriyeli bebeklere sağlık taraması

“Hoş geldin bebek” sloganı ile gerçekleşen sağlık taramasında ailelerin ihtiyaç duyduğu süt, bebek bisküvisi, bebek şampuanı, biberon, emzik, bebek bezi gibi yardım malzemeleri de veriliyor.
YALNIZ DEĞİLLER
Bursa'nın Suriyeli muhacirlerin çoğunlukta olduğu Yıldırım ve Gürsü mahallerinde sürdürülen sağlık taramasında bebeklerin tam teşekküllü muayeneleri yapılıyor. Yapılan çalışma ile evlerinde ilk kez bir doktor girdiğini gören Suriyeli muhacirler kendilerinin yalnız olmadıklarını hissediyorlar. Çalışmalar bir gönüllü doktor, 3 gönüllü Tıp Fakültesi öğrencisi ve bir gönüllü tercümanın desteği ile sürdürülüyor.
YARDIM DA EDİLİYOR
Yaklaşık 20 gün önce başlayan proje de bugüne kadar 10 doktor, 30 gönüllü öğrenci ve tercüman görev aldı. İçerisinde bebek malzemeleri bulunan 10 koli yardım paketinden 53'ü bugüne kadar Suriyeli ailelere verildi. Tıp Fakültesi öğrencilerinin başlattığı çalışma Haziran ayına kadar devam edecek.