Suriyeli çocuklara kıyafet ve oyuncak yardımı

Suriyeli çocuklara kıyafet ve oyuncak yardımı

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından, ülkelerindeki iç savaşta anne veya babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara ayakkabı, kıyafet ve oyuncak dağıtıldı.

Türkiye'de en fazla sığınmacının bulunduğu Şanlıurfa'da, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin yardımları ramazan ayında arttı. Sığınmacılara hizmet amacıyla kurulan platform tarafından her hafta sonu düzenlenen Suriyeli yetim ve öksüz çocuklara yardım etkinlikleri kapsamında, Viranşehir ilçesindeki konteyner kentte kalan 120 ve kentteki 150 çocuk sevindirildi.

Minibüslerle Paşabağı Mahallesi'ndeki Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Yardım Mağazası'na getirilen çocuklar, gönüllülerin yardımıyla buradan diledikleri ayakkabı ve kıyafetleri seçti.

Daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Tesisleri'ne götürülen çocuklar, oyuncaklarını alıp yemek yedikten sonra araçlarla çadır kente götürüldü. 

Mağaza sorumlusu Veysel Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu hafta Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yetim veya öksüz çocukları giydirdiklerini söyledi. 

Yardımlarından dolayı Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür eden Toprak, "Bugün 270 çocuğumuzu yeni kıyafetlerle tanıştırıp adeta erken bayram yaşatmış olduk. Şimdiye kadar ise burada 3 bin Suriyeli yetim veya öksüz çocuğu giydirdik. Bundan sonra da çalışmalarımız artarak devam edecek. Bizlere destek veren hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Bu mübarek günde yardımlarını esirgemesinler." diye konuştu.