Suriyeli çocuklara kıyafet ve oyuncak yardımı

Şanlıurfa'da ülkelerindeki iç savaşta anne veya babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak dağıtıldı.
Suriyeli çocuklara kıyafet ve oyuncak yardımı

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, ülkelerindeki iç savaşta anne veya babalarını kaybeden Suriyeli çocuklara, ayakkabı, kıyafet ve oyuncak dağıttı.

Sığınmacılara hizmet amacıyla kurulan platform tarafından Suriyeli yetim ve öksüz çocuklara yönelik yardım etkinlikleri kapsamında Ceylanpınar ilçesindeki çadır kentte kalan 200 çocuğa hediyeleri verildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait minibüslerle Paşabağı Mahallesi'ndeki Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Yardım Mağazası'na getirilen çocuklar, gönüllülerin yardımıyla buradan kendilerine uygun ayakkabı ve giysileri seçti. Sevinçli oldukları gözlenen çocuklar, oyuncaklarını alıp yemek yedikten sonra araçlarla yeniden çadır kente götürüldü.

"Hayırseverlerin desteğini bekliyoruz"

Platformun mağaza sorumlusu Veysel Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukları sevindirmek için gayret ettiklerini belirterek Kurban Bayramı'na kadar 700 çocuğu daha mağazaya getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Hayırseverlerin desteğini beklediklerini vurgulayan Toprak, yardım çalışmalarının aralıksız süreceğini kaydetti.