Suriyeli Hatice Türkiye'den uzanacak şifa elini bekliyor

Suriye'nin Halep kentinde bir köyde yaşayan doğuştan bedensel engelli Hatice Derrec, Türkiye'de başladığı fizik tedavisine devam edebilmek için uzanacak yardım elini bekliyor.
Suriyeli Hatice Türkiye'den uzanacak şifa elini bekliyor

Suriye'nin en büyük ticaret merkezi Halep'te oturan Derrec çiftinin 15 yaşındaki bedensel engelli kızları Hatice Derrec'in tedavisi, iç karışıklık baş gösterince aksamaya başladı. Güvenlik sorunu nedeniyle 4 yıl önce Türkiye'ye sığınan aile, kızlarının tedavisini Adana'da bir hastanede sürdürdü.

Geçen yıl ülkelerine dönmeye karar veren aile, Kilis'in karşısındaki Azez ilçesinin İgde köyüne yerleşti. Kızlarının fizik tedavisi için ara ara Türkiye'ye gidip gelen aile, bölgenin terör örgütü DAEŞ'in kontrolüne geçmesinin ardından sıkıntı yaşamaya başladı.

Bölgede çadırda kalan aile, Türkiye'ye dönerek, tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan kızları Hatice'nin yarım kalan tedavisini tamamlamak istiyor.

En büyük isteği kızının iyileşmesi

Baba Süleyman Derrec, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en büyük isteklerinin kızları Hatice'nin yaşıtları gibi koşup oynaması olduğunu söyledi.

Türkiye'de gerçekleştirilen tedavinin olumlu sonuçlarını gördüklerini, kızlarının daha rahat hareket edebildiğini belirten Derrec, şunları kaydetti:

"Suriye'ye dönmek zorunda kaldık ve tedavi aksadı. Zaten Türkiye'ye gidişimiz sadece tedavi amaçlıydı. Adana'da hastaneye yatırdılar. Bir süre tedavi edildi. İleri bir tarihe randevu verilince Suriye'ye geldik. Yeniden gittiğimizde de aynı şey oldu. Burada işlerim vardı ve Türkiye'de ev kiralayabilecek durumum yoktu. 'Nasılsa yeniden gideriz' diye geldik ancak bir daha dönemedik. Şimdi Türkiye'den bu konuda bir kez daha yardım bekliyoruz."

Kaldıkları çadırın çevresinden ayrılmayan Hatice Derrec ise babasının beslediği kuşlarla oynayarak vakit geçiriyor.