Suriyeli muhalifler 4 köyü DAEŞ'ten geri aldı

Suriye'de muhalif birliklerin Halep'in Azez ilçesinin doğusunda 4 köyün kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten geri aldığı ve örgütün Mari ilçesine düzenlediği operasyonu da geri püskürttüğü bildirildi.
Suriyeli muhalifler 4 köyü DAEŞ'ten geri aldı

Suriye'de muhalif birliklerin Halep'in Azez ilçesinin doğusunda 4 köyün kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten geri aldığı ve örgütün Mari ilçesine düzenlediği operasyonu da geri püskürttüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, muhalif birlikler, Azez'in doğusunda yer alan Nidde, Sindif, Niyara ve Tatiye köylerini yoğun çatışmaların ardındanDAEŞ'ten geri aldı.

Azez'in güneydoğusundaki Kel Cibrin ile Kafr Kelbin beldeleri çevresinde de muhaliflerle örgüt arasında çatışma yaşandığı ifade edildi.

Mari'de 30 DAEŞ militanı öldürüldü

Öte yandan DAEŞ'in Halep'in Mari ilçesine ağır silahlarla üç koldan operasyon düzenlediğini belirten kaynaklar, muhaliflerin ilçe içinde ve çevresindeki çatışmalarda 30 DAEŞ militanını öldürdüğünü, iki kişiyi de esir aldığını kaydetti.

Muhaliflerin bomba yüklü 4 aracı ilçeye ulaşmadan imha ettiği ve örgüte ait personel taşıyıcı bir zırhlı aracı da ele geçirdiği aktarıldı.