Suriyeli öğrencinin 'onurlu' başarısı

Ülkesindeki savaş nedeniyle ailesiyle İzmir'e gelen Leen Ghannam, zorlu maddi koşullara rağmen eğitiminde büyük başarı göstererek takdir belgesi aldı. Okul yönetimi Ghannam'a "onur belgesi" verdi.
Suriyeli öğrencinin 'onurlu' başarısı

Ülkesindeki savaş nedeniyle ailesiyle İzmir'e gelen Leen Ghannam, zorlu maddi koşullara rağmen eğitiminde büyük başarı göstererek takdir belgesi aldı. Okul yönetimi, 17 yaşındaki Ghannam'ın azmini ve örnek davranışlarını "onur belgesi"yle ödüllendirdi.

Şam'da yaşayan Ghannam, 2014 yılında anneannesi ve kuzenlerini roket saldırısında kaybetti. Hayatlarının büyük risk altında olduğunu gören Ghannam ailesi, İzmir'e geldi.

Suriye'de severek okula giden ailenin en küçük kızı Leen Ghannam, İzmir'de de eğitimine devam etmek istedi. Hisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine kaydolan Leen Ghannam, bu yıl 9'uncu sınıf eğitimini üstün başarıyla tamamladı.

Ghannam, derslerindeki başarısının yanında azmi ve örnek davranışları nedeniyle okul yönetimi tarafından onur belgesine layık görüldü.

Leen Ghannam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının Şam'da şoför olarak çalıştığını, annesinin de öğretmenlik yaptığını, mutlu bir hayat sürerken savaşın başladığını belirtti.