Suriyeli öğretmenlere formasyon eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, "Bu coğrafya, Anadolu veya Türkiye coğrafyası değildir. Bizim sınırlarımızı dağlar, tepeler, çöller çizemez. Bizim coğrafyamızı yüreğimiz çizer." dedi.
Suriyeli öğretmenlere formasyon eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğünce geçici eğitim merkezlerinde görev yapan Suriyeli öğretmenlere yönelik düzenlenen formasyon eğitimin kapanış programı ve sertifika töreni, Konya'da gerçekleştirildi.

Demirci, UNICEF tarafından finanse edilen programın bir otelde düzenlenen kapanış töreninde, Suriyeli sığınmacı çocuklara eğitim verecek öğretmenlere başarı diledi.

"Hepinizin Allah yardımcısı olsun. Sizler, geleceğin Suriye'sini inşa edebilmek hususunda en nitelikli misyonu taşıyorsunuz." diye konuşan Demirci, "Bu coğrafya, Anadolu veya Türkiye coğrafyası değildir. Bizim sınırlarımızı dağlar, tepeler, çöller çizemez. Bizim coğrafyamızı yüreğimiz çizer." ifadelerini kullandı.

Demirci, Suriyesiz bir Türkiye, Orta Doğu veya İslam coğrafyasının düşünülemeyeceğini söyledi.

Türkiye'de yaşayan Suriyeli çocukların eğitim durumuna değinen Demirci, şunları kaydetti:

"Suriyeli kardeşlerimizle Türkiye'de yaşamaktan dolayı mutluyuz. Fakat Türkiye'de yaşayan 3 milyon Suriyelinin içerisinde yaklaşık 995 bin çocuk eğitim çağında. Yaklaşık 360 bin civarında da 0-5 yaş arası çocuk Türkiye'de yaşıyor ve bu çocukların yarısından çoğu Türkiye'de dünyaya geldi. Bu çocuklar doğunca kendi çocuklarımız doğmuş kadar mutlu oluyoruz. Çünkü büyük Suriye'yi onlar kuracak. Bunun için de nitelikli eğitimi onlara en iyi şekilde sunmanın gayreti içinde olmamız lazım." 

UNICEF Kaliteli Kapsayıcı Eğitim Sorumlusu Mehmet Buldu da UNICEF'in 190'dan fazla ülkede özellikle çocuklar için kapsamlı faaliyetler yürüttüğünü anlattı.

Suriyeliler başta olmak üzere tüm eğitime muhtaç çocuklar için faaliyetlerinin devam ettiğini dile getiren Buldu, şöyle konuştu:

"Çocukların kaliteli eğitime erişimi ve okul dışında kalmış çocuklara da yaygın eğitim sunmak için çalışmalarımız devam etmekte. Burada verilen eğitim, Suriyeli çocukların özelinde kayıp bir nesil oluşmaması için hayat boyu önem taşıyor. Bu eğitimin önemine ciddi anlamda inanıyoruz. Bu program sadece öğretmenlere eğitim vermekle kalmayıp farklı şekillerde büyük fayda sağlayacaktır."

Konuşmaların ardından dereceye giren Suriyeli öğretmenlere başarı belgesi verildi.

Programa, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Abdi Erdoğan, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da katıldı.