Suriyeli öksüz kardeşler yaralarını Türkiye'de sarıyor

Evlerine bomba isabet etmesi sonucu annelerini kaybeden, kendileri de ağır yarlanan Suriyeli 3 kardeş, Kilis'teki tedavilerinin ardından hayata tutundu.
Suriyeli öksüz kardeşler yaralarını Türkiye'de sarıyor

Ülkelerinde yaşanan iç savaşta evlerine bomba isabet etmesi sonucu annelerini ve kuzenlerini kaybeden, kendileri de ağır yaralanan Suriyeli Abdokardeşler, tedavi gördükleri Kilis'te acılarını dindirmeye çalışıyor.

Hem vücutları hem de yüreklerindeki yaraları sarmaya çalışan Suriyeliler, sığındıkları yerlerde kendilerine uzatılan şefkat eli sayesinde hayata tutunuyor.

Fatma Sena (5), Abdullatif Muhammed (8) ile Kerem Abdo (10) kardeşler de savaşın mağdurları arasında yer alıyor.

Uğradıkları saldırı sonucu annelerini kaybeden ve babaanneleri tarafından ağır yaralı olarak Türkiye'ye getirilen kardeşler, Kilis Devlet Hastanesinde gördükleri tedaviyle yeniden yaşama tutundu.

Kerem Abdo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşleri ve kuzeniyle evde oyun oynadıkları sırada bombardımana maruz kaldıklarını söyledi.

"Duyduğum her uçak sesiyle irkiliyorum"

Annesinin bu sırada yemek yaptığını belirten Abdo, şöyle konuştu:

"Uçak sesi geldi. Annem bize saklanmamızı söyledi. Sonra kuzenim bombanın nereye düşeceğini merak ettiği için bahçeye çıktı, annem de onu almaya gitti. Daha sonra bomba onların üstüne düştü. Ondan sonrasını hatırlamıyorum.

Savaşın stresini üzerinden atamadığını anlatan Abdo, "Duyduğum her uçak sesiyle irkiliyorum ama burada kendimi güvende hissediyorum." dedi.

Abdullatif Muhammet Abdo ise kuzeni ve annesinin, gözlerinin önünde hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Abdo, "Annemin üzerinde çok büyük bir taş vardı. Kapıdan çıkmaya çalıştım ama kapının üzerinde de taşlar vardı, çıkamadım. Sonrasını hatırlamıyorum. Her yerim kan içindeydi. Elimi sürekli duvara siliyordum, korkuyordum. Sonra birisi geldi, beni çıkardı." ifadelerini kullandı.

"Gelinim 6 aylık hamileydi"

Babaanne Sena Hacrabi de şunları kaydetti:

"6 ay önce uçaklardan atılan bombalar nedeniyle evlerinin büyük bölümü yıkıldı. Olayda 6 aylık hamile gelinim hayatını kaybetti ve torunlarım ağır yaralandı."