Suriyeli profesörden 'demokrasi nöbeti'ne destek

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Elazığ'a yerleşen Prof. Dr. Hani, FETÖ'nün darbe girişimine karşı vatandaşların tuttuğu demokrasi nöbetine, her akşam ailesiyle destek veriyor.
Suriyeli profesörden 'demokrasi nöbeti'ne destek

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Elazığ'a yerleşen Prof. Dr. Abduseddar el-Hani, ailesiyle her akşam, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖdarbe girişimine karşı tutulan "demokrasi nöbeti"ne katılıyor.

Savaş öncesinde Suriye'de Fırat Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Hani (50), 11 ay önce geldiği kentte 7 kişilik ailesiyle yaşamını sürdürüyor.

Hani, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından her akşam ailesiyle, "15 Temmuz Demokrasi Meydanı"nda nöbet tutan vatandaşlara destek veriyor. Türk bayraklarıyla meydana gelen Suriyeli aile, örgüte tepki gösteriyor.

Suriyeli profesör, oğlu Abdullah Abduseddar el-Hani ve üniversiteden öğrencisi Hamza Elim Hemid (35) ile hazırladığı "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk bayrağı" konulu yağlı boya resim çalışmasını da meydanda sergiliyor.

"Türk bayrağı, bütün ümmeti temsil ediyor"

Hani, yaptığı açıklamada, savaşın ortasından geldikleri için darbe girişimini ilk duyduklarında çok korktuklarını söyledi.

Darbe girişiminin başarılı olması halinde, yurt dışında herhangi bir yere gönderileceklerini bildiklerini anlatan Hani, "Bu, bizim için yeniden ölüme gitmek demekti. Şükür ki hiçbir şey olmadı, başarılı olamadılar." diye konuştu.

Hemid ile Türk halkının yanında olduklarını hissettirmek istediklerini dile getiren Hani, bunun üzerine uzmanlık alanları olan resim yapmaya karar verdiklerini kaydetti. Hani, Elazığ Belediyesinin katkılarıyla, üç günde tamamladıkları eserlerini meydanda sergilediklerini belirtti.

Resmi minnet borçlarını ödemek amacıyla yaptıklarını ifade eden Hani, "Türk bayrağı, bütün ümmeti temsil ediyor. Biz o gözle bakıyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı da bütün ümmeti sırtlayan bir lider olarak gördüğümüz için o şekilde bir bayrak ile kendisinin resmini çizmeyi düşündük." dedi.

Türkiye'nin her yerinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür eden Hemid, Türk milletinin şerefli yaşamayı hakkettiğini vurguladı.tkisi olduğunu duyuyoruz." diye konuştu.