Suriyeli ressamlar acılarını tuvale yansıttı

Türkiye'ye sığınan Suriyeli 2 ressam, yaşadıkları acıları yansıttıkları resimleri sergide bir araya getirdi.
Suriyeli ressamlar acılarını tuvale yansıttı

Suriye'deki iş savaştan 2 yıl önce kaçarak Türkiye'ye sığınan ressamlar Hasan Reslen ve İmad Saud Ganaimi, yaşadıkları acıları resme yansıttı.

Kilis'te yaşamanı sürdüren Reslen, bir yandan mesleğini sürdürmeye çalışırken bir yandan da yaşadığı acıları çizerek Suriye'de yaşanan dramların unutulmamasını arzuluyor.

Minberşam Derneği'nde açılan sergide 22 resmi yer alan Ganaimi de asıl mesleği mimarlık olmasına rağmen yaşanan acıların unutulmaması için resim çizdiğini belirtti.

Toplam 42 yağlı boya resmin bulunduğu sergide, Suriyeli ressamların çoğunlukla kadın ve çocukları çizdikleri, ağırlıklı olarak da siyah rengi tercih ettikleri dikkati çekti.

Hasan Reslen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de annelerin, çocukların çektiği acıları tarihe yazmak için resim çizdiğini söyledi.

Sergide kendisine ait 20 resmin olduğunu ifade eden Reslen, resimleri çizerken çok acı çektiğini kaydetti.

Resimleri sergilemeye Türkiye'nin diğer illerinde de devam edeceğini belirten Hasan Reslen, "Bu sergiyi yapmaktaki amacım, Suriyeli annelerin, çocukların çektiği acıları tarihe yazmak. Bu sergiden kazanacağım gelirin yüzde 60'ını Suriyeli yetim ve öksüzlere bağışlayacağım. Geri kalan kısmını da işsiz olan sanatçı kardeşlerimize bağışlayacağım." diye konuştu.

"Sergi için İstanbul'dan geldim"

Sergiyi görmek için İstanbul'dan geldiğini ifade eden Suriyeli Ahmet Kibar ise resimlerden çok etkilendiğini belirtti.

Resimlerin savaşı çok iyi anlattığını dile getiren Kibar, insanların ölüme rağmen yurtdışına kaçmaya çalıştığını gözlemlediğini kaydetti.