Suriyeli yönetmen çizgi film çalışmalarını Türkiye'de sürdürüyor

Türkiye'ye sığınan 65 yaşındaki çizgi film yönetmeni Bessam Vardeh, hayat verdiği çizgi film kahramanlarının çizimini Türkiye'de de sürdürüyor.
Suriyeli yönetmen çizgi film çalışmalarını Türkiye'de sürdürüyor

Şam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde animasyon eğitimi aldıktan sonra Suriye Ulusal Televizyonunda çizgi film yönetmenliği yapmaya başlayanBessam Vardeh, 35 yıldır çizgi film kahramanlarına hayat veriyor.

Suriye'de televizyonlarda 30'a yakın çizgi filmi yayımlanan Vardeh, sığındığı Türkiye'de de vaktinin büyük bir kısmını bilgisayar başında oturarak çizim yapmaya ayırıyor.

Yaptığı işten para kazanamasa da hayallerini küçük kahramanlara aktarmanın mutluluğunu yaşayan Vardeh, çiziminden montajına kadar her aşamasını kendi yaptığı çizgi filmlerini bir gün Suriyeli çocuklara yeniden ulaştırmayı ümit ediyor.

Vardeh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çizmeye hep meraklı olduğunu ve bu nedenle animasyon eğitimi aldığını söyledi. Eğitimini tamamladıktan sonra ülkesinde 35 yıl boyunca çizgi film yönetmenliği yaptığını anlatan Vardeh, bugüne kadar 30 farklı çizgi filminin televizyonlarda yayımlandığını söyledi.

Sığındığı Türkiye'de çizimlerini devam ettirdiğini aktaran Vardeh, şöyle devam etti:

"İşimi çok severek yapıyorum. Suriye'deki savaştan önce başladığım ama tamamlayamadığım eserlerimi Türkiye'de tamamlamaya çalışıyorum. Suriye'de devrimden önce bir çizgi dizi hazırlıyordum. 18 bölümlük dramatik ve kültürel bir çocuk dizisi. Çocuklara önemli ve faydalı bilgiler sunuyor. Çizgi film alanında 35 yıllık tecrübem var. Yaptığım çalışmalar var. Allah ömür verirse yapmak istediklerim var. Kahramanları çizerken çok mutlu oluyorum. Çizmek çok hoşuma gidiyor. Çizim yaparken kendimi başka bir dünyada gibi hissediyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Kahramanlar benim hayal ürünüm. Ne hayal ediyorsam onu çiziyorum."