Suriyeliler 'demokrasi nöbeti'nde

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeliler, FETÖ'nün darbe girişiminin ilk gününden beri Türk halkıyla demokrasi nöbeti tutuyor.
Suriyeliler 'demokrasi nöbeti'nde

Ülkelerindeki iç savaşın ardından kendilerine kucak açan Türkiye'ye gönül bağlılıklarını gösteren Suriyeliler, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimigecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara koştu. 

Türkiye'de yaşananlara kayıtsız kalmak istemeyen Suriyeliler, ilk günden beri meydanlarda Türk halkına destek olmayı sürdürüyor.

Suriyelilerden Ahmet İsa, Türk halkına destek olmak ve acılarını paylaşmak için geldiklerini söyledi.

Hem kendi ülkelerinde hem de Türkiye'de mücadelelerini sürdüreceklerini belirten İsa, "Biz aynı ecdadın torunlarıyız. Bu vatan bizim de vatanımız. Nöbet tutmak için buraya geldik." dedi.

Suriyeli Eymet İsa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Meydanlardan ayrılın" diyene kadar Türk milleti ile beraber demokrasi nöbetine devam edeceklerini vurguladı.

Türkiye'yi vatanları olarak gördüklerini belirten İsa, "Burada da savaşmaya hazırız. Canımız da malımız da Türk milletine feda olsun. Bütün ümmet Türkiye'nin arkasında. Bu nöbet devam ettiği müddetçe biz de buradan ayrılmayacağız. Allah izin verdiği müddetçe kardeşlerimizle beraber olacağız." ifadelerini kullandı.