Suriyeliler 'Ensar-Muhacir' dostluk maçında buluştu

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sığındıkları Kayseri'de yaşayan Suriyeliler ile ilin gençleri, birlik ve beraberliği pekiştirmek için dostluk maçında buluştu.
Suriyeliler 'Ensar-Muhacir' dostluk maçında buluştu

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle sığındıkları Kayseri'de yaşayan Suriyeliler ile ilin gençleri, birlik ve beraberliği pekiştirmek için dostluk maçında buluştu.

Suriyeliler Ensar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gençlik ve Spor Kulübünce düzenlenen ve Suriyeli gençlerin oluşturduğu takımların mücadele ettiği dostluk turnuvası anlamlı bir final karşılaşmasıyla sona erdi.

Ensar-muhacir ruhunun pekişmesi için düzenlenen kardeşlik maçında Suriyelilerin takımıyla Kayserili gençler takımı karşı karşıya geldi. Halı sahamaçı 6-3 Suriyelilerin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Maçın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan dernek başkanı Muzaffer Marangozoğlu, Suriyeli gençlerin zindeliğini artırmak, kaynaşmalarını sağlamak amacıyla kendi aralarında turnuva yaptıklarını, turnuva sonunda Kayserili gençlerle de dostluk maçı yapmak istediklerini söyledi.

Kentte 55 bin Suriyelinin yaşadığına dikkat çeken Marangozoğlu, şöyle dedi:

"Amacımız spor ve futbol ile gençlerimizin zindeliğini arttırmak, kaynaşmalarını sağlamak, centilmenlik ve kardeşlik ruhunu geliştirmek, zamanlarını faydalı ve güzel aktivitelerle doldurmaktır. Bu kardeşliğin altıncı yılındayız. Biz ensar olduğumuzu, bu kardeşlerimizin de muhacir olduklarını hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık. Bütün zorlu süreçleri bu kardeşlikle aştık ve aşmaya devam edeceğiz. Artık Suriyeli gençler, bizim gençlerimizle birlikte dostluk ve kardeşlik maçları yaparak tüm insanlığa bir kardeşlik örneği sunmaktadır."

FETÖ'nün darbe girişimine de değinen Marangozoğlu, Suriyeli gençlerin 15 Temmuz gecesi Türk halkıyla birlikte darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren sokaklarda olduklarını, anne ve babalarının da gece boyunca namaz kılıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye için dua ettiklerini dile getirdi.

''Bu millet İslam'la müşerref olduğundan beri zilleti hiçbir zaman kabul etmemiştir''

Demokrasi nöbetlerinde Türkiye ve Suriye bayraklarının birlikte dalgalandığını ifade eden Marangozoğlu, şöyle devam etti:

"15 Temmuz ile başlayan milli irade nöbetlerinde meydanlarda 26 gün boyunca ay yıldızlı bayrağın yanında dalgalanan siyah beyaz ve yeşil renklerden oluşan Özgür Suriye bayrağının varlığı, iki toplum arasındaki sevgi ve kardeşliğin somut bir kanıtıdır. Bizler, bu sevgi ve kardeşliğimizi Allah'ın ve Hz. Peygamber'in istediği seviyelere yükseltmek zorundayız. 15 Temmuz ile Türkiye halkı tarafından FETÖ'ye, diğer terör örgütlerine ve onların üst akıllarına zihinlerden hiç silinmeyecek kadar güçlü bir mesaj ve ders verilmiş oldu. Bu millet İslam'la müşerref olduğu günden beri hep aziz olmuş ve zilleti hiçbir zaman kabul etmemiştir. Bu millet, üzerinden bunca dozerler geçmesine rağmen birlik ve beraberliğini bozmamış, mukaddesatını hiç kimseye çiğnetmemiştir. Suriyeli kardeşlerimiz, bizim canlarımızdır. Biz hep onların yanında olduk, yanında olmaya devam edeceğiz."

Marangozoğlu, Suriyeli gençlerin geleceğe ümitle bakmalarını istediklerini, bunun için de ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini belirtti.

Diğer meslek dallarından olduğu gibi spor alanında da Kayseri'de Suriyelilerin olduğunu anlatan Marangozoğlu, "İstiyoruz ki gençlerimiz iki ayrı dünyada yaşamasınlar. Suriyeli kardeşlerimiz, Kayserili gençlerle birlikte spor yapsın, birlikte eğitim yapsın, birlikte üretim yapsın, birlikte geleceğe baksın istiyoruz." diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan ve yetkililerden Suriyeli gençlerin amatör liglerde lisanslı futbolcu olarak yer almalarını talep ederek, "Spor yapmak isteyen bütün Suriyeli gençlerimize lisans verilsin istiyoruz."sözlerine yer verdi.