Suriyeliler kazada ölen yakınlarının yasını tutuyor

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Elazığ'a yerleşen ancak buradaki kazada hayatını kaybeden 5 Suriyeli sığınmacının yakınları, sevdiklerinden ayrı ilk bayramı hüzünle karşılıyor.
Suriyeliler kazada ölen yakınlarının yasını tutuyor

Elazığ'da 2 hafta önce trenin minibüse çarptığı kazada yaşamını yitiren 5 Suriyeli sığınmacının yakınları, sevdiklerinden ayrı Ramazan Bayramıgeçirecek olmanın hüznünü yaşıyor

Merkeze bağlı Yurtbaşı beldesinde çalıştıkları seradan evlerine dönerken bindikleri minibüse trenin çarpması sonucu hayatını kaybeden 5 Suriyeli işçinin yakınları, savaştan kaçıp kazada ölen sevdiklerinin yasını tutuyor.

Bütün evlerde bayram telaşı yaşanırken, yitirdiklerinin acısının tazeliği dolayısıyla Suriyeli aileler, bayramı buruk karşılıyor.

"Allah Türkiye'den razı olsun"

Basir Halit'in doğuştan engelli olan diğer 2 kardeşlerinin tedavisi için Türkiye'ye çalışmaya geldiğini belirten Halit, "Allah Türkiye'den razı olsun" dedi. Halit, kardeşinin serada 20 gün çalıştıktan sonra kazada vefat ettiğini kaydederek, "Param olmadığı için kardeşimin cenazesini Suriye'ye götüremedim, cenazeyi burada toprağa verdik. Benim de Suriye'deki kardeşlerime yardımcı olmam için bir an önce iş bulup çalışmam gerekiyor. Lütfen bana bir iş bulun." diye konuştu.

Savaştan önce dini bayramları ailece mutlu bir şekilde geçirdiklerini hatırlatan Halit, "Ama bu bayram kardeşimiz yok, üzüntümüz çok büyük." dedi.

Kızını tedavi ettirmek için gelmişti

Kazada hayatını kaybeden 2 kız çocuğu babası Kusay el Salih'in yakını Ömer Salih ise bayramı yas tutarak karşıladıklarını söyledi. Coşkulu geçmesi gereken bayrama ülkelerinden ve yakınlarından ayrı kalmanın hüznüyle girdiklerini aktaran Salih, bunlara kazada yitirdikleri Kusay el Salih'in acısının eklendiğini vurguladı.

Kusay'ın çocuklarına kendi çocuğu gibi bakacağını belirten Salih, "Rahatsız olan kızının ameliyatını yapmak için gelmişti. Birinci ameliyatı yaptırdı, ikinci ameliyatı da yaptıracaktı ama kazada öldü." ifadelerini kullandı.

Bebeğini dünyaya getirdi

Olayda hayatını kaybeden Abdullah Haydar el Bargas'ın hamile eşi Zübeyde el Bargas, 4 gün önce Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdiği bebeğine Haydar ismini verdi.

Zübeyde el Bargas, bir taraftan 2 haftan önce kaybettiği eşinin yasını tutarken, diğer taraftan da bebeğiyle hayata tutunmaya çalıştığını söyledi.

İki kardeşini Esed rejiminin saldırıları sonucu kaybettikten sonra annesi ve kardeşiyle geldiği Elazığ'da kazada ölen Muhammed el Aşab'ın ailesi de acı dolayısıyla bayram coşkusu yaşayamadıklarını kaydetti.